RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Великдень нам відмінили тарифи на проїзд – тепер нема ні старих, ні нових, а також ввели "фєню" та оприлюднили "рейтинги мерів", де глибоко і підступно образили Олексія Павловича та Віталія Михайловича.

***

Столичний нардеп і шоумен Євген Рибчинський несподівано став чернівецькою поп-зіркою, коли на погоджувальній раді парламенту, на прохання нардепа Бурбака, закликав призначити позачергові вибори Чернівецької міської ради.

Щоправда, прозвучало це не надто переконливо "І в Чернівцях, додає пан Бурбак, бажано, щоб теж було", - сказав нардеп щодо перевиборів. Тож сприймайте, це як хочете. Хто хоче, щоби раду розпустили, той хай мріє, що її розпустять. Хто не хоче, чи йому пофіг, той і заморочуватися не буде. Сидять ці шкідники, то хай і сидять, бо знай, хто після них буде – у місті ще дуже багато голодних, неприлаштованих, але нахабних, самозакоханих і цинічних осіб без певних видів занять і соціального статусу. Тож виступ Рибчинського - це така передвеликодня мрія, де кожен отримує те, що хоче, а в підсумку нічого. А нардеп просто хороший хлопець. Попросив Бурбак, то чому б і не сказати. Десь разом може пиво пили, у сауну ходили, чи обідали. От і послухав доброго чоловіка. Попросив розпустити, тож будь ласка, Макс, – хоч сто порцій, кому та сільрада потрібна. Це тут вони з себе пурців ліплять, в мікрофони слиняться, щоки надувають, а у Києві таких мішками з Дніпра виловлюють і назад відпускають, бо кому то треба – ні шерсті, ні м’яса, одне псування земельно-водних ресурсів і руйнування політичного екобалансу. Думаю, якби Бурбак попросив Рибчинського сказати, що у Чернівцях треба спорудити космодром, то Женя, по доброті душевній, не заперечував би. Хай буде. Всеодно ж його не буде. Так і з міськрадою – хай буде, всеодно ж її немає.

Прогноз на дощ від нардепа, комунізм на проїзд, «малява по фєні»  і рейтинги мерів від «діда Панаса»


До речі, з цього приводу поет-пісняр Євген Рибчинський (так, так – це одна і та ж сама особа) давно вже написав пророчу пісню:

Цей дощ надовго, надовго, надовго, цей дощ надовго, надовго цей дощ.
Цей дощ надовго, надовго, надовго, надовго цей дощ.
Цей дощ надовго, надовго, надовго, цей дощ надовго, надовго цей дощ.
Цей дощ надовго, надовго, надовго, надовго цей дощ.
…Цей дощ надовго, на тисячу літ.

Цікава пісня. Дуже змістовна і глибока. Про погоду. Прогноз.

***

Чернівецька міськрада, як абсолютно незалежний, самостійний у діях і бездіяльності, верховний орган влади на окремо взятій прикордонній цигарконосній та спиртовмісній території, цього тижня змінила й офіційну мову спілкування. Оскільки давно були підозри, що після Революції гідності Чернівці, які революція охопила лише краєм крила, розбивши старі австрійські двері в "будинку з левами" та ляпнувши на лацкан піджака "князя Буковини і Бесарабії" жовтком із розбитого яйця, залишилися заповідником політичних ватників, які мріють про те, що повернуться Митро, Юра і "князь", а Віталік буде далі колупатися у смартфоні в ратуші. Тому зміна офіційної мови спілкування з української на "фєню Віктора Федоровича" була лише справою часу. Просто довго всі маскувалися і очікували сигналу, хто перший почне. Як не дивно, першою здалася український патріот у сьомому коліні з Ленківців, захисниця української мови, традицій, культури і духовності пані Люба Сорохан. Розслідування у партії "Самопоміч" "творчої роботи" групи її міських депутатів – "зятя", "Боді", "харошєй дєвочкі" і "пріятного мальчіка" та оцінка їх діяльності лідером фракції "Самопомочі", психіатром і психоаналітиком Олегом Березюком, викликала у пані Люби таку реакцію, якій позаздрили би навіть баба Параска Гришиха та баба Палажка Солов’їха під час своїх сварок за межу. "Якийсь дядько з Києва, який для мене особисто, і для наших виборців є ніхто, приїхав, прочитав "маляву", - бурхливо зреагувала пані Люба на проект рішення про позбавлення "мальчіков і дєвочкі" мандатів. Зрозуміло, що ніхто їх у найближчих 50 років тих мандатів не позбавить, а їх депутатство закінчиться лише тоді, коли закінчаться гроші у "тата Валєри" та "дяді Васі", а це станеться дуже не скоро. Але ж навіщо такій поважній жінці, з поважного газдівського мікрорайону, яка ще декілька місяців тому писала диктант із української мови і розповідала, як вона її любить і як бореться за її чистоту, ота "малява"? Видно "рєшали", "бариги", "пацики" і "кідали", які зробили колись активного і відносно самостійного депутата пані Любу партійним кріпаком (ще у часи, коли вона голосувала за відставку мера Федорука – теж, до речі, обраного громадою і далеко не такою кількістю голосів, як "мальчікі" з "Самопомочі"), зобов’язали її і спілкуватися мовою, яка їм зрозуміла. Щоби від інших не відрізнялася і сумнівів не мала у правильності "єдиновірної лінії міського кормчого Васі". Бо "малява", "маліна", "ми – пацани-братани", "парвьом", "шяс грохну" мобілізує не менше, ніж раніше "Хай живе товариш Лєнін!" А звичайна українська мова не така ефективна у плані соціально-політичної мобілізації тих, хто приміряв на себе важкі вериги українського політичного класу, задля збереження себе біля корит, кормушок, напувалок та ясел.

***

Те, що здоровий глузд давно покинув стіни ратуші і поступово покидає й усе наше європейське місто, засвідчило рішення міськради про скасування нового тарифу на проїзд у маршрутках і тролейбусах, ухваленого рішенням міськвиконкому. Про законність скасування тими, хто до цього не має стосунку, рішення тих, хто має на це повноваження, не будемо. Тут більше йдеться про те, що кількість неадекватів серед депутатського корпусу зросла до 26 осіб, які й проголосували за абсурд, підтримавши бажання однієї людини руйнувати все, що має будь-який стосунок до роботи міської влади. Руйнувати доти, поки йому щось не дадуть: цукерку, пряничок, льодяник, писаночку, пасочку, посаду секретаря, звання "поважної людини", статус "всезагального улюбленця", чи просто по шиї. Та тих, хто реалізував би останнє його бажання, за рідкісним виключенням, у місті й немає. Таке місто – тьорки, мутки, купи-продай, "поцілуй мене у дупу – ага, дякую, заходь". Тобто, повна толерантність. А "настоящих буйных мало, вот и нету вожаков". Всі ж інші просто не хочуть із ним ділитися цукерочками, пряниками, секретарями і званнями, бо того або нема, або самим мало – тому "чувака" і глючить. Щоправда, попри "захист простих людей" від подорожчання проїзду, чернівчани геть "забили" на "захисників" і платять чотири та дві гривні, відповідно. З чого би це? Видно, поступово впали в соціальний анабіоз, зрозумівши, що з того "міськрадівського роя" скоро не буде ні бджіл, ні меду, ні вуликів, ні навіть воску на свічки, аби службу за ним відправити, а їздити все ж кудись треба – на роботу, на базар, чи додому. А ті у залі хай розважаються.

Прогноз на дощ від нардепа, комунізм на проїзд, «малява по фєні»  і рейтинги мерів від «діда Панаса»


Ну зжеруть вони мера, зжеруть ще із десяток людей, які у мерії ще хочуть і можуть працювати, ну перегризуть далі горлянки одні одним, чи почнуть потім гризти себе за ті місця, до яких дотягнуться… То кому є справа до цього? Не буде маршруток і тролейбусів - будуть ходити пішки, їхати на самокатах, садових тачках, запряжених бродячими собаками, чи велосипедах. Не буде води – будуть ходити до річки. Не буде тепла – поставлять буржуйки. Анабіоз –це анабіоз. Ми стійкі, бо терплячі. Ми терплячі, бо пристосуванці. Нас "не разбудит чести клич. К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь". Тож, знаючи це, чому би різним васям, пєтям, колям, вовам не користатися можливістю робити з нас лохів. Ось вони і користаються, прикидаючись, то "рятівниками міста", то "захисниками простих людей", то "міцними господарниками", то "носіями світлого майбутнього і вічного щастя". Бо вони самі - теж пристосуванці і щоби вижити їм потрібно придумувати різну хрінь – скасовувати тарифи, вводити мораторії, шкодити, гадити, брехати, повзти, підповзати, підлизувати і лизати. Вони –це ми. Ми - це вони. Коло замкнулося.

***

Великодні співомовки днями написав відомий патріотичний журналіст (професія така) Петро. Назвав він їх "прогнозуванням електоральних настроїв чернівчан". З великого пальця лівої руки, чи лівої ноги він їх висмоктав, джерела не повідомляють. Щоправда, достеменно відомо лише, що поява цих "настроїв" не залишила Петра на святий Великдень без паски, сальця і ковбаски. Так що прогнозуємо (ми теж у мольфара дрова складали), що саме задля шинки, паски, сальця і ковбаски "електроральні настрої" й писалися. Згідно з цими найдостовірнішими у світі даними, якщо би вибори мера відбулися вже на Великдень (поки, щоправда, Бог милував, що підтверджує його існування), то чинний мер Каспрук набрав би 29% голосів. Новоспечений лідер місцевих порошенківців (тих, які у раді сидять, засунувши язики у щілини для карток, а руки поміж колін, коли Бешлей, Чесанов і Продан над ними "стібуться") Василь Максимюк -20%. Михайлішина (видно, ковбасу затиснув, ай, ай, не жлобтеся, Віталій) Петро опустив на третє місце з 17%, а на четвертому несподівано опинився податківець-декретник Михайло Сеничак аж із 12% голосів довірливих чернівчан.

Прогноз на дощ від нардепа, комунізм на проїзд, «малява по фєні»  і рейтинги мерів від «діда Панаса»


Отакі то "настрої". Далі, за даними Петра, тепер вже з великого пальця правої ноги, обсмоктаного до кістки) у другому турі Каспрука перемагають лише Максимюк і Сеничак (Віталій Михайлович, я за таку наругу або йому би бороду вискубав, або таки ковбаси дав, щоби заткнувся). Отака математика. Чесно кажучи, я з нею частково навіть згідний. Лише одне трохи викликає сумніви. Якщо Максимюк і Сеничак разом переможуть Каспрука, то як вони "правитимуть" Чернівцями? Хто з них буде мером удень, а хто вночі? Чий буде директор Калинівського базару – цієї священної дійної корови для усіх мрійників про крісло міського голови? Думаю, що директором, на їх місці, я би призначив Петра (як оплату за "електроральні настрої"). Ну і, врешті-решт, ключове питання цієї нової владної конструкції, яка покликана буде вести залишки чернівчан (тих, які ще до того часу не порозбігаються на заробітки) до світлого майбуття. Оскільки нова конструкція Максимюк-Сеничак нагадує останні роки Римської республіки – так званий думвірат Марка Антонія та Октавіана, то де Клеопатра і хто у Чернівцях здатен виконати її роль – і політичну, і всю іншу? Тут я відповіді не знаю, то ж почекаємо подальших від Петра "Далі буде". А оскільки Каспрука Петро вже "списав", ще й завершив свої "електоральні настрої" тим, що в мера безнадійно впав рейтинг і він "скиглить, що нічого не може вдіяти з депутатами", то на місці Бурбака я би обмежив постачання шинки, сальця і ковбаски. Або може би й давав, але хіба що ліверку з сої, гороху і рапсу. Бо коли від неї почне здувати, то й "електоральні настрої" різко поміняються. А коли ковбаска файна, румяна і підпечена, то, погладивши черевце, починає різна дурня у голову лізти і дуже вже хочеться стати дідом Панасом.

Олександр МОСТІПАКА
Редактор: Марія Фернюк
15-04-2017, 16:26
Коментарів 0 Переглядів 6 222

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук / Розслідування "МБ"
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!