RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



У 2011 році двоє керівників потрапили у кримінальні історії. На День вишиванки на Центральній площі встановили рекорд України, а ще у місті почали проводити "Маланку-фест".

Маланкарі пройшлися Чернівцями

У січні вулицями міста вперше пройшли маланкарі – започаткували "Маланку-фест". Маланкарі пройшлися центральними вулицями Чернівців. За дійством спостерігали десятки тисяч чернівчан та гостей міста. Перше місце посіла Маланка Красноїльська, глядацькі симпатії віддали Вашківецькій Переберії.

Перебої з вакцинами


Виникають проблеми із вакцинами для дітей. У лютому повідомляють, що немає вакцини від гепатиту В. Цією вакциною мали би щепити у перший день життя та ще двічі – впродовж першого року. Приблизно 4000 дітей не щеплені від небезпечної хвороби, з них 300 новонароджених. Коли вакцину привезуть, ніхто не повідомляє.

Смерть голови обласної ради

15 лютого на робочому місці помер голова Чернівецької обласної ради Василь Ватаманюк. Йому було 65 років. У Василя Ватаманюка на робочому місці стався інфаркт. У стані клінічної смерті чоловіка доправили до лікарні, де він помер за дві години.

Недовіра Федоруку

У березні депутати міської ради 42 голосами припинили повноваження мера Миколи Федорука. Громада підтримала Федорука на виборах 5 місяців тому, віддавши за нього 46 тисяч голосів. Щойно мер зачинив за собою двері, оперативно призначили в.о. мера — секретаря міськради Віталія Михайлішина. Багато із цих депутатів згодом отримали посади у міській раді.

Затримання Ринжука за підозрою в хабарі

У квітні на вулиці Головній затримали ексдиректора Калинівського ринку Івана Ринжука та двох його бізнес-партнерів. Їх затримували "беркутівці" за підозрою в отриманні хабаря у розмірі 250 тисяч доларів за підпис договору оренди нового торговельного павільйону. Суд у справі відбувся аж у грудні. Ринжук своєї вини не визнав і заявив, що справу проти нього сфабрикували.

Побиття рибалок головою РДА

Чотирьох рибалок на ставку побив голова Заставнівської РДА Михайло Бойчук. Один із побитих опинився у реанімації. Потерпілі пішли порибалити на місцеве платне озеро. За їхніми словами, пана Бойчука та його друзів це обурило. На людей накинулися, били битами, одягли наручники. Знущалися майже три години. За цим фактом відкрили кримінальну справу. Ексчиновника та його спільників судили.

Рекордний День вишиванки

На День вишиванки на Центральній площі встановили рекорд України. На площу вийшло понад чотири тисячі людей у вишиванках. День вишиванки відбувався вчетверте, але вперше було встановлено рекорд.

ЧНУ внесли до світової культурної спадщини

29 червня Резиденцію митрополитів внесли до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. У грудні ЧНУ офіційно вручили сертифікат ЮНЕСКО.
Урочистості відбувалися у Мармуровій залі.

Відкриття нового храму

Звели Свято-Троїцький собор у Банченах. Він став найбільшим храмом на Буковині. До відкриття храму капітально відремонтували дорогу від Чернівців до села Молниця за 30 мільйонів гривень. На відкриття храму очікували понад 50 тисяч людей. Приїхали патріарх РПЦ Кирило, олігарх Дмитро Фірташ.

Сміттєсортувальний завод

У Чернівцях відкрили сміттєсортувальний завод. У будівництво приватна фірма вклала 27 мільйонів гривень. Мали відсортовувати окремо дерево, папір, пластик. У місті хотіли встановити контейнери для роздільного сміття. А за кілька років планували запустити ще дві сортувальні лінії.

Реконструкція Нацбанку

У Чернівцях реконструювали приміщення Національного банку, що на Центральній площі. Зробили все, як було 120 років тому. Максимально відновили історичні елементи.

Читайте також, чим жила Буковина усі 30 років Незалежності:

2010 рік - повінь та перший 3D-кінотеатр у місті


2009 - люди в масках та літні майданчики на вулиці Кобилянської

2007 рік – відкриття нових ТРЦ та візит онука імператора

2006 рік – перший бал та смерть під лавиною.

2005 рік – скарб золотих монет та квартира для трійні.

2004 рік – вибух у "Колосі" та "помаранчевий" майдан

2003 рік – Пугачова в місті та викрадення директора заводу.

2002 рік – обвал будинків у центрі та вибух на комбінаті

2001 рік – подешевшання маршруток і град із куряче яйце.

2000 рік – терорист, який погрожував отруїти Чернівці та крадії металів.

1999 рік – зсув у Костинцях та "ртутна" школа в Чернівцях

1998 рік – страйки через затримку пенсій і зарплат.

1997 рік – політ нашого космонавта та зарплата горілкою.

1996 рік – вчителі без зарплати та перші мобільники.

1995 рік – рік великих втрат і катаклізмів.

1994 рік – вибори першого мера та рекорд смертних вироків.

1993 рік - сексуальний маніяк та відключення світла.

1992 рік - цукор за талонами та нові українські гроші.

1991 рік - черги за продуктами і референдум.
12-12-2021, 20:37
Коментарів 0 Переглядів 1 873

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.