RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото з фб-сторінки Світлани Рудько

У Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько.

Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня, пише molbuk.ua



Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють "у зв'язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов'язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень".



Тим часом у ліцеї №7 заявили, що "з 14 по 27 вересня у закладі буде призупинений освітній процес у зв’язку зі звільненням директора Рудько Світлани Григорівни, та виходом у відпустку без збереження заробітної плати всього педагогічного колективу (оскільки ми не згідні з рішенням Управління освіти та міського голови). Просимо Вашого розуміння та підтримки", - йдеться у оголошенні працівників ліцею.


На фото: Чернівецький ліцей №7

А депутатка міськради Яна Брус, стоячи поряд зі Світланою Рудько, записала відео, у якому висвітлила позицію ліцею.

"Сьогодні вранці принесли наказ про звільнення Світлани Рудько з посади директорки ліцею №7. Цим самим призупинився навчальний процес у ліцеї. Тут 1300 дітей, і посеред року буде зірваний навчальний процес у зв'язку з тим, що колектив категорично не погоджується з таким рішенням управління освіти", - зазначила депутатка.

Читайте також: "Дуже боляче": університет обурило відео студентів-першокурсників, які образили матфак ЧНУ

Вона звернулася до мера Романа Клічука із закликом скликати позачергову сесію міськради.

"Хочу звернутися у прямому ефірі до міського голови. Романе Васильовичу, настала така ситуація, коли вам необхідно у неї втрутитися. Вам необхідно скликати позачергову сесію і приділити хоча би годину уваги цій ситуації. Будьте відверті з громадою. Дайте відповідь на запитання батьків і трудового колективу. Таким чином ця вкрай складна ситуація ні до чого доброго не призведе. Сьогодні заяви про відпустку за власний рахунок написали 85 членів трудового колективу. Це означає, що у цьому закладі впродовж двох тижнів абсолютно ніхто не буде викладати уроки і жодного навчального процесу не відбудеться. Колектив налаштований категорично, навіть є декілька заяв на звільнення. Це позиція громади, яка вимагає їх почути", - наголосила Яна Брус.



Конфлікт між керівництвом ліцею №7 та управлінням освіти тягнеться вже кілька місяців. Зокрема, ще у травні під час засідання сесії міськради стало відомо, що частина педагогів закладу написали заяви на відпустку за власний рахунок. Таким чином вони протестували проти ситуації, яка склалася у навчальному закладі. За словами освітян та батьків, на керівництво закладу впродовж останніх місяців здійснювався тиск із боку міського управління освіти.

Водночас керівниця управління освіти Ірина Ткачук у коментарі molbuk.ua пояснила ситуацію "банальним недотриманням трудової дисципліни" з боку директорки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
13-09-2023, 14:16
Коментарів 5 Переглядів 16 146

Теги -
Hаписав: Світлана, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:20
В новині:
Якщо так, то треба всіх тих котрі написали заяви звільняти!!! І гнати з роботи таких не професійних робітників. Багато вчителів, зараз в пошуках роботи, займуть їх місце та місце директора. Завжди знайдеться заміна!

Hаписав: Афанасій, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:54
В новині:
Вона там походу вчителів шантажує))
Ремонт даху за 17,5 млн гривень ще не такі історії покаже

Hаписав: Туко, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:56
В новині:
Живу навпроти школи. Не маю жодного відношення до неї, діти в цю школу не ходять. Але за пару років побачив чудові зміни зовні, в кожному класі є рекуператори/вентиляція, чудовий фасад та територія. Не знаю що саме там з освітнім процесом, але школа виглядає чудово як й територія. Важко уявити, що кошти пішли на щось інше.

Hаписав: Грига, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 19:46
В новині:
{text}
Цитата: Світлана
Якщо так, то треба всіх тих котрі написали заяви звільняти!!! І гнати з роботи таких не професійних робітників. Багато вчителів, зараз в пошуках роботи, займуть їх місце та місце директора. Завжди знайдеться заміна!

Кулсторі, в мене мама там працює, удачі за 6-8 тисяч гривень найти нормальних вчителів. Отримує 6к і приходить після 19 кожен день, я б ха таку зп взагалі не працював би в такому режимі.
І так, по інсайкду з колектива це чисте заказний наїзд на директоршу щоб її змістити і осадити свою людину з освіти.
Удачі навчати без людей, тому що з тою жабою що прийде ніхто не захоче працювати

Hаписав: Буковіне, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 22:48
В новині:
Ви що думаєте у нас не має директорів, проводарів руського миру?
Декілька цінних порад усім хто має відношення до освітнього закладу.
Якщо директор залишає відкритим кабінет, або секретар свій увімкнений комп'ютер і йде на довго - уловка. Ловля на живця.
Так би мовити пошук ворогів у середині.
Гидка справа , але і на це ловляться.
Та це так, щоб народ був застережений.
А насправді серед директорів Буковини є дійсно такі, котрі вже готові бути світилами руського світу.
Нас особисто шокувало, коли на день пам'яті Героїв Майдану у одному закладі освіти учні співали цілком розважальні українські пісні.
У іншому закладі освіти пісні про любов, кохання і т.п .
Це знаєте ну явне виховання московських священників.
Буде напевно жорстоко, але ми підтримуємо офіційну перевірку дипломів виданих після 2014 року.
Занадто багато прихильників руського світу пруться бути вчителями і виховувати омосковщенних наших дітей.
До поки не стояло питання безпеки, ми мовчали. Але є окремі випадки, які спонукають нас підтримати усіх тих, хто виступає за перевірку дипломів після 2014 року, тобто за той період, коли ВНЗ друкують їх самих.
Якщо з дипломами все гаразд, значить треба батькам звертатися до вищих органів.
Русизм в закладах освіти є неприйнятним.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 17 травня, скористатися послугою можна на Центральній площі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"