RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото з фб-сторінки Світлани Рудько

У Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько.

Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня, пише molbuk.ua



Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють "у зв'язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов'язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень".



Тим часом у ліцеї №7 заявили, що "з 14 по 27 вересня у закладі буде призупинений освітній процес у зв’язку зі звільненням директора Рудько Світлани Григорівни, та виходом у відпустку без збереження заробітної плати всього педагогічного колективу (оскільки ми не згідні з рішенням Управління освіти та міського голови). Просимо Вашого розуміння та підтримки", - йдеться у оголошенні працівників ліцею.


На фото: Чернівецький ліцей №7

А депутатка міськради Яна Брус, стоячи поряд зі Світланою Рудько, записала відео, у якому висвітлила позицію ліцею.

"Сьогодні вранці принесли наказ про звільнення Світлани Рудько з посади директорки ліцею №7. Цим самим призупинився навчальний процес у ліцеї. Тут 1300 дітей, і посеред року буде зірваний навчальний процес у зв'язку з тим, що колектив категорично не погоджується з таким рішенням управління освіти", - зазначила депутатка.

Читайте також: "Дуже боляче": університет обурило відео студентів-першокурсників, які образили матфак ЧНУ

Вона звернулася до мера Романа Клічука із закликом скликати позачергову сесію міськради.

"Хочу звернутися у прямому ефірі до міського голови. Романе Васильовичу, настала така ситуація, коли вам необхідно у неї втрутитися. Вам необхідно скликати позачергову сесію і приділити хоча би годину уваги цій ситуації. Будьте відверті з громадою. Дайте відповідь на запитання батьків і трудового колективу. Таким чином ця вкрай складна ситуація ні до чого доброго не призведе. Сьогодні заяви про відпустку за власний рахунок написали 85 членів трудового колективу. Це означає, що у цьому закладі впродовж двох тижнів абсолютно ніхто не буде викладати уроки і жодного навчального процесу не відбудеться. Колектив налаштований категорично, навіть є декілька заяв на звільнення. Це позиція громади, яка вимагає їх почути", - наголосила Яна Брус.



Конфлікт між керівництвом ліцею №7 та управлінням освіти тягнеться вже кілька місяців. Зокрема, ще у травні під час засідання сесії міськради стало відомо, що частина педагогів закладу написали заяви на відпустку за власний рахунок. Таким чином вони протестували проти ситуації, яка склалася у навчальному закладі. За словами освітян та батьків, на керівництво закладу впродовж останніх місяців здійснювався тиск із боку міського управління освіти.

Водночас керівниця управління освіти Ірина Ткачук у коментарі molbuk.ua пояснила ситуацію "банальним недотриманням трудової дисципліни" з боку директорки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
13-09-2023, 14:16
Коментарів 5 Переглядів 16 211

Hаписав: Світлана, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:20
В новині:
Якщо так, то треба всіх тих котрі написали заяви звільняти!!! І гнати з роботи таких не професійних робітників. Багато вчителів, зараз в пошуках роботи, займуть їх місце та місце директора. Завжди знайдеться заміна!

Hаписав: Афанасій, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:54
В новині:
Вона там походу вчителів шантажує))
Ремонт даху за 17,5 млн гривень ще не такі історії покаже

Hаписав: Туко, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 15:56
В новині:
Живу навпроти школи. Не маю жодного відношення до неї, діти в цю школу не ходять. Але за пару років побачив чудові зміни зовні, в кожному класі є рекуператори/вентиляція, чудовий фасад та територія. Не знаю що саме там з освітнім процесом, але школа виглядає чудово як й територія. Важко уявити, що кошти пішли на щось інше.

Hаписав: Грига, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 19:46
В новині:
{text}
Цитата: Світлана
Якщо так, то треба всіх тих котрі написали заяви звільняти!!! І гнати з роботи таких не професійних робітників. Багато вчителів, зараз в пошуках роботи, займуть їх місце та місце директора. Завжди знайдеться заміна!

Кулсторі, в мене мама там працює, удачі за 6-8 тисяч гривень найти нормальних вчителів. Отримує 6к і приходить після 19 кожен день, я б ха таку зп взагалі не працював би в такому режимі.
І так, по інсайкду з колектива це чисте заказний наїзд на директоршу щоб її змістити і осадити свою людину з освіти.
Удачі навчати без людей, тому що з тою жабою що прийде ніхто не захоче працювати

Hаписав: Буковіне, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 вересня 2023 22:48
В новині:
Ви що думаєте у нас не має директорів, проводарів руського миру?
Декілька цінних порад усім хто має відношення до освітнього закладу.
Якщо директор залишає відкритим кабінет, або секретар свій увімкнений комп'ютер і йде на довго - уловка. Ловля на живця.
Так би мовити пошук ворогів у середині.
Гидка справа , але і на це ловляться.
Та це так, щоб народ був застережений.
А насправді серед директорів Буковини є дійсно такі, котрі вже готові бути світилами руського світу.
Нас особисто шокувало, коли на день пам'яті Героїв Майдану у одному закладі освіти учні співали цілком розважальні українські пісні.
У іншому закладі освіти пісні про любов, кохання і т.п .
Це знаєте ну явне виховання московських священників.
Буде напевно жорстоко, але ми підтримуємо офіційну перевірку дипломів виданих після 2014 року.
Занадто багато прихильників руського світу пруться бути вчителями і виховувати омосковщенних наших дітей.
До поки не стояло питання безпеки, ми мовчали. Але є окремі випадки, які спонукають нас підтримати усіх тих, хто виступає за перевірку дипломів після 2014 року, тобто за той період, коли ВНЗ друкують їх самих.
Якщо з дипломами все гаразд, значить треба батькам звертатися до вищих органів.
Русизм в закладах освіти є неприйнятним.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Якщо йтимуть теплі дощі, він для любителів тихого полювання буде вдалим


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.