RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Італійські аранчині: рецепт смачнющих рисових кульок з тунцем у хрусткій паніровці


Аранчині - обсмажені або запечені кульки з ризотто або рису. Безумовно, це один з найсмачніших способів використати залишки страви. Для начинки використовують м'ясо, сир, зелений горошок або рибу, а потім кульки обвалюють в панірувальних сухарях.

Про те, як готувати італійські аранчині з тунцем розповідає кулінарна блогерка Олена Кудрявцева.



Що потрібно для аранчині

Для того, щоб приготувати смачні та хрусткі рисові кульки, потрібні такі продукти:

рис (сорт камоліно або арборіо) - 200 г
вода - 400 мл
консервований тунець - баночка
моцарела - 70 г
яйця - 2 шт.
борошно - 100 г
білі панірувальні сухарі - 100-150 г
олія - для фритюру
сіль - до смаку
перець - до смаку
Як готувати аранчині

Щоб приготувати рисові кульки в паніруванні, спочатку необхідно відварити рис, заливши крупу 400 мл води. Рекомендують обирати конкретні сорти, адже вони доволі липкі та краще тримають форму.

Під час відварювання рис збільшується до 600 г. Після охолодження рис потрібно змішати з 1 яйцем, додавши сіль та перець до смаку.

Для начинки з тунця необхідно злити рідину, а потім розділити рибу на маленькі шматочки виделкою. Моцарелу потрібно нарізати на маленькі кубики або натерти на тертці. Цей вид сиру робить начинку особливо смачною, але можна використовувати інший сорт продукту.

Для панірування розбийте в окрему миску яйце, а в інший посуд окремо насипте борошно та панірувальні сухарі.

Щоб зліпити рисову кульку, з приблизно 2 ст. л. рисової маси потрібно зробити паляничку, в центр якої викласти по 1 ч. л. тунця і моцарели. Також для начинки можна використовувати консервоване м'ясо, шинку або смажені гриби.

Потім краї палянички потрібно обережно загорнути та сформувати кульку. Щоб з рисом було легше працювати, рекомендують змочити руки водою.

Щоб запанірувати аранчині, рисову кульку потрібно по черзі обваляти в борошні, занурити в яйце, а потім обкатати в панірувальних сухарях. Щоб скоринка рисових кульок була хрусткою, краще обирати сухарі великого помелу, або ж зробити панірування самостійно з батона.

Зазвичай аранчині готуються у фритюрі. Для цього олії в каструлю чи фритюрницю потрібно налити стільки, щоб кульки були занурені в рідину.

Коли аранчині матимуть золотисту скоринку, їх потрібно перекласти на серветку перед подачею. Це допоможе прибрати зайвий жир і зробить страву смачнішою.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 316

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност відправив молебень за загиблими воїнами, що полягли в цій страшній війні, яку розв'язала Росія.


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!