RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Аранчині - обсмажені або запечені кульки з ризотто або рису. Безумовно, це один з найсмачніших способів використати залишки страви. Для начинки використовують м'ясо, сир, зелений горошок або рибу, а потім кульки обвалюють в панірувальних сухарях.

Про те, як готувати італійські аранчині з тунцем розповідає кулінарна блогерка Олена Кудрявцева.



Що потрібно для аранчині

Для того, щоб приготувати смачні та хрусткі рисові кульки, потрібні такі продукти:

рис (сорт камоліно або арборіо) - 200 г
вода - 400 мл
консервований тунець - баночка
моцарела - 70 г
яйця - 2 шт.
борошно - 100 г
білі панірувальні сухарі - 100-150 г
олія - для фритюру
сіль - до смаку
перець - до смаку
Як готувати аранчині

Щоб приготувати рисові кульки в паніруванні, спочатку необхідно відварити рис, заливши крупу 400 мл води. Рекомендують обирати конкретні сорти, адже вони доволі липкі та краще тримають форму.

Під час відварювання рис збільшується до 600 г. Після охолодження рис потрібно змішати з 1 яйцем, додавши сіль та перець до смаку.

Для начинки з тунця необхідно злити рідину, а потім розділити рибу на маленькі шматочки виделкою. Моцарелу потрібно нарізати на маленькі кубики або натерти на тертці. Цей вид сиру робить начинку особливо смачною, але можна використовувати інший сорт продукту.

Для панірування розбийте в окрему миску яйце, а в інший посуд окремо насипте борошно та панірувальні сухарі.

Щоб зліпити рисову кульку, з приблизно 2 ст. л. рисової маси потрібно зробити паляничку, в центр якої викласти по 1 ч. л. тунця і моцарели. Також для начинки можна використовувати консервоване м'ясо, шинку або смажені гриби.

Потім краї палянички потрібно обережно загорнути та сформувати кульку. Щоб з рисом було легше працювати, рекомендують змочити руки водою.

Щоб запанірувати аранчині, рисову кульку потрібно по черзі обваляти в борошні, занурити в яйце, а потім обкатати в панірувальних сухарях. Щоб скоринка рисових кульок була хрусткою, краще обирати сухарі великого помелу, або ж зробити панірування самостійно з батона.

Зазвичай аранчині готуються у фритюрі. Для цього олії в каструлю чи фритюрницю потрібно налити стільки, щоб кульки були занурені в рідину.

Коли аранчині матимуть золотисту скоринку, їх потрібно перекласти на серветку перед подачею. Це допоможе прибрати зайвий жир і зробить страву смачнішою.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
21-11-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 614


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.