Звички минулого часто викликають багато запитань у сучасного покоління. Одне з таких - навіщо в СРСР провідниці підсипали соду в чай? Складно уявити собі, як таке взагалі можна пити, однак у цієї дії була ключова практична користь, йдеться в матеріалі
УНІАН.
Навіщо в СРСР додавали соду в чай і що це змінювалоЗа часів Радянського Союзу соду в чай додавали з кількох причин. По-перше, такий спосіб заварювання чаю допомагав пом'якшити воду. Її жорсткість була поширеною тенденцією через високий вміст мінералів, таких як кальцій і магній, у підземних водоносних шарах. Ці мінерали могли призводити до утворення накипу в трубопроводах і побутовій техніці. Додавання соди давало змогу зробити смак чаю приємнішим.
По-друге, додавання соди також вважалося своєрідним традиційним рецептом, який передавався з покоління в покоління. Деякі люди стверджували, що це робить чай більш насиченим і ароматним. Також вважалося, що сода допомагає позбутися гіркуватості в чаї. Загалом, це була відносно поширена практика і частина культури чаювання за радянських часів.
Скільки соди додавати в чай і чи безпечно цеЯкщо ви сумніваєтеся, чи можна пити чай із содою, то не бійтеся. Це абсолютно безпечно, а також додає деякі унікальні смакові ноти. Деяким може сподобатися ця комбінація, в той час, як інші можуть надавати перевагу пити чай без добавок.
Ще є питання з дозуванням - скільки соди додавати в чай. Тут якоїсь універсальної відповіді просто немає. В одних випадках достатньо щіпки, щоб прибрати гіркоту. Загальною рекомендацією є чверть чайної ложки на 2 літри води.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-07-2024, 00:15
0
7 871