Спроба приготувати смачні та економні котлети з фаршу може перетворитися на непросту задачу. Але польська кулінарка Єва Вахович має ключ до успіху - неочевидний інгредієнт, який додається в потрібній кількості.
Про те, який інгредієнт зробить котлети смачнішими й пухкими, розповідає Onet.
Що додати в котлети для об'єму
Котлети з фаршу - беззаперечна класика багатьох кухонь. Експертка з кулінарії, Єва Вахович пропонує нову, економну їх версію, яка захоплює своїм смаком і простотою приготування.
Ключовим інгредієнтом в її рецепті є рис, який не тільки робить страву ніжною, але й збільшує об'єм м'ясної суміші. Це дає можливість приготувати більше котлет з меншої кількості м'яса.
Ось, які інгредієнти потрібні для котлет з фаршу за рецептом Єви Вахович:
фарш з індички - 0,5 кг
рис - 100 г
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубчики
яйце - 1 шт.
сіль - до смаку
перець - до смаку
панірувальні сухарі - 5-7 ст. л.
масло - для смаження
Також, щоб зробити котлети ще більш соковитими, польська експертка з кулінарії доповнює вироби томатним соусом, який ідеально поєднується з ніжною внутрішньою частиною відбивних. Для нього потрібні такі інгредієнти:
цибуля - 1 шт.
селера - 1 стебло
помідори (з соком) - 1 банка
Як готувати котлети за рецептом Єви Вахович
Приготування цієї страви надзвичайно просте і не потребує складних кулінарних навичок. Для початку рис треба відварити до готовності та залишити його остигати.
Тим часом розтопіть масло на пательні та обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. У великій мисці змішайте фарш з індички, відварений рис, обсмажену цибулю, яйце та спеції.
Сформуйте з суміші невеликі котлетки та обваляйте їх у панірувальних сухарях. Струсивши надлишки панірувальних сухарів, обсмажте котлети на гарячому маслі до золотистої хрусткої скоринки ззовні.
Як готувати томатний соус до котлет
Секрет успіху цього рецепта полягає не лише в додаванні рису, а й у способі його подачі. Найкраще котлети поєднуються з домашнім томатним соусом.
Для його приготування просто обсмажте подрібнену цибулю, додайте подрібнену селеру та консервовані помідори з соком. Після нетривалого тушкування соус можна перебити блендером до однорідної консистенції, що надасть йому оксамитової текстури
Приготовані таким чином котлети з фаршу набувають унікального характеру - вони легкі, ніжні та ситні водночас. Це відмінний спосіб приготувати смачну та економну їжу для всієї родини.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram