У сезон застуд потрібно зміцнювати імунітет. Це допоможе зробити правильне харчування, збалансований раціон та здоровий спосіб життя, інформує Ukr.Media.
Ці кілька аспектів є ключовими у збереженні здоров'я та зміцненні імунітету.
Епідеміологи стверджують, що не завжди варто підтримувати свій організм шляхом вживання вітамінних комплексів, які ми часто призначаємо самостійно. Кожен організм індивідуальний і те, що допомагає одним зовсім не означає, що так само ефективно подіє з іншими. Імунологи радять просто трохи змінити свій раціон у період холодів, коли значно підвищується ризик застудних захворювань.
Включіть до свого раціону наступні продукти:
Базилік
Брусниця — кілер для всіх відомих і невідомих бактерій
Лохина — потужний протизапальний засіб
Гранат — чудово підходить при кашлі та після хвороб
Квашена капуста — скарбниця вітамінів і мінералів
Журавлина — цариця ягід, яка має бути в морозильній камері кожного дому
Обліпиха — у замороженому вигляді не втрачає своїх корисних властивостей. Приємно навіть просто зігрітися холодним зимовим вечором під пледом теплим обліпиховим морсом.
Редька з медом — чудово допомагають при боротьбі з кашлем
Чорна смородина — вміст вітаміну С не менший, ніж у лимоні
Цитрусові — трохи поступаються смородині, але окрім великої кількості вітаміну С чудово підходять як профілактика застудних захворювань.
Підготуйте заздалегідь ці продукти у своєму холодильнику або морозильній камері, щоб використовувати у сезон застуд.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram