RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Кава з молоком – це уже нудно, а ось новий тренд – бамбл, або капуоранж, здається досить цікавим варіантом урізноманітнити улюблений напій. Однак, фахівці попередили: кава з апельсиновим соком – не найкраще поєднання для вашого здоров'я.

Вони пояснили, чому ж краще не змішувати каву та апельсиновий сік, яка так полюбилась багатьом із нас. Передусім річ у здатності цього комбо впливати на засвоєння організмом поживних речовин.



Змішування цих двох продуктів може перешкоджати здатності організму засвоювати поживні речовини. Ба більше, поєднання цих напоїв, які мають геть різний рівень pH, може серйозно змінити хімічний склад кожного з них.

Цікаво! Якщо ви хочете відчувати трохи цитрусових ноток у еспресо, обирайте відповідні сорти кавових зерен. Інший варіант, як надати каві цитрусового аромату, не змінюючи її складу, це додати до неї екстракт апельсина.

Як зробити смак кави цікавим


Ще один спосіб додати апельсинового смаку до своєї кави – приготувати cold brew та додати напівзбиті вершки з чистим ванільним екстрактом, екстрактом апельсина та коричневим цукром або кленовим сиропом.

Сироп чи екстракт не взаємодіють з рівнем рН кави, адже вони мають чудовий симбіоз і працюють разом, щоб зберегти смак кави, але додають ніжний аромат.

Які наслідки для здоров'я від споживання капуоранж?

З точки зору дієтології змішування кави і апельсинового соку може не лише вплинути на смак, а й призвести до болю в шлунку. Адже, і апельсиновий сік, і кава є висококислотними продуктами. Кава може стимулювати вироблення шлункової кислоти, що може призвести до симптомів кислотного рефлюксу або печії.

Чому це непоєднувані напої

Таніни (водорозчинні поліфеноли, які є в багатьох рослинних продуктах), які містяться в каві, можуть блокувати засвоєння вітаміну С, який є в апельсиновому соку. Тому рекомендується робити мінімум годинну перерву між вживанням цих напоїв.

Водночас у споживанні кави багато позитивних ефектів. Окрім стимуляції вироблення шлункової кислоти, кава може стимулювати вироблення жовчі та посилювати моторику шлунково-кишкового тракту, а це корисно для нашого травлення та метаболізму.

Крім того, антиоксиданти, які містяться в каві, можуть мати протизапальну дію на організм і кишківник.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
25-06-2023, 00:25
Коментарів 0 Переглядів 774

Теги -

У години пікового навантаження: 09:00-11:00 та 18:00-20:00 важливо економити електроенергію

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
Ремонти доріг і «не на часі». Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.