RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* Реклама

Камені в нирках - це одна з найпоширеніших урологічних проблем, що може завдати значного дискомфорту, ускладнити повсякденне життя та бути серйозною загрозою здоров’ю. Сечокам'яна хвороба (уролітіаз) – це захворювання, при якому в органах сечовидільної системи утворюються тверді кристалічні утворення, відомі як камені. Камені утворюватися в нирках та сечовому міхурі, а під час їхніх міграцій перешкоджають роботі сечовидільної системи, блокуючи при цьому сечоводи. Це досить поширене захворювання, яке може виникати у людей різного віку, проте частіше зустрічається у чоловіків віком від 20 до 50 років. У цій статті ми розглянемо сучасні методи дроблення каменів у нирках та сечовивідних шляхах, їх переваги та недоліки, а також дамо кілька корисних рекомендацій для профілактики цього захворювання. В цій темі нам допоміг розібратись медичний центр MedGarden.



Камені в нирках утворюються через порушення обміну речовин, що веде до підвищеної концентрації мінералів і солей у сечі. Основними причинами є:
1. Недостатнє споживання води: Знижене вживання рідини збільшує концентрацію солей у сечі.
2. Дієта: Високе споживання білків, натрію та оксалатів може підвищити ризик утворення каменів.
3. Генетична схильність: Спадкові фактори можуть сприяти розвитку захворювання.
4. Інфекції сечовивідних шляхів: Хронічні інфекції можуть призводити до утворення певних типів каменів.
5. Метаболічні порушення: Гіперкальціурія, гіперурикозурія та інші порушення обміну речовин можуть сприяти формуванню каменів.
6. Вроджені аномалії розвитку органів сечовидільної системи.

Прояви сечокам’яної хвороби схожі на низку інших патологій, у тому числі не менш поширених. Аналогічні скарги можуть виникати при гастритах, запаленнях жовчного міхура чи підшлункової залози, гострому апендициті, виразковій хворобі, ускладненнях при вагітності тощо. Діагноз визначають за допомогою лабораторних аналізів сечі та крові, ультразвукового дослідження нирок і сечового міхура, комп'ютерної томографії та інших необхідних досліджень.

Умовно методи лікування можна поділити на дві групи. При невеликих розмірах каміння може застосовуватися консервативна терапія, спрямована на розчинення утворень медикаментозно та зміну раціону харчування. Також невеликі конкременти непогано піддаються дистанційному дробленню, хоча наступний самостійний вихід фрагментів може завдавати певного дискомфорту пацієнту.

На підставі симптомів сечокам’яної хвороби, складу й розмірів каменю може бути прийняте рішення про активне видалення конкрементів. У медичному центрі MedGarden позбавляють каміння в нирках без болю, розрізів та крові. У цій клініці проблему ниркової кольки, спричинену каменем сечоводу, нирки, сечового міхура можна вирішити в режимі одноденної госпіталізації, що дозволить уже через 1 годину після операції покинути клініку, а наступного дня повернутись на роботу або зайнятись буденними справами. Важливо, що тут є найсучасніше обладнання, різні типи енергій, гольмієвий лазер, одноразові витратні матеріали та круті спеціалісти. З метою підготовки до втручання у більшості випадків виконується КТ органів сечовидільної системи. У клініці наявні експертні та мобільні апарати УЗД і лабораторія. Функціонує 8 палат, в яких перебувають від одного до двох пацієнтів. Цілодобово працює пост медичної сестри. Всі палати обладнані відеонаглядом і кнопками екстреного виклику персоналу біля кожного ліжка. Окрім лікуючого доктора, станом вашого здоров’я 24 години на добу опікується анестезіологічно-реанімаційна служба, черговий лікар якої завжди присутній в клініці.

Оперативне втручання всіх типів з приводу сечокам’яної хвороби проводять ендоскопічним методом (цистолітотрипсія, URS, RIRS) та черезшкірної літотрипсії (міні PNL – черезшкірне видалення каменів нирки). Із практики, у MedGarden кажуть, що найефективніший і єдиний спосіб лікування даної хвороби – все ж таки, хірургічне втручання (малоінвазивні операції).

Для зниження ризику утворення каменів у нирках важливо дотримуватися наступних рекомендацій:
- Пийте достатню кількість води: вживання 2-3 літрів води на день допомагає розбавити сечу і зменшити ризик утворення каменів.
- Дотримуйтесь збалансованої дієти: уникайте надмірного споживання солі, тваринних білків та продуктів з високим вмістом оксалатів (шпинат, ревінь, горіхи).
- Регулярно перевіряйтеся у лікаря: це допоможе вчасно виявити проблеми з нирками та запобігти їх розвитку.

Камені в нирках та сечовивідних шляхах - це серйозна, але піддатлива лікуванню проблема. Сучасні методи дозволяють ефективно видаляти/дробити камені, мінімізуючи дискомфорт для пацієнта. Важливо звертатися до лікаря при перших ознаках захворювання та дотримуватися профілактичних рекомендацій, щоб уникнути ускладнень у майбутньому.

Записатися на консультацію можна за тел.:
+38 095 582 85 85 +38 095 339 25 92
Сайт: urologiya.com.ua
Instagram: lypka_md

Ліцензія МОЗ України, "Медична практика" у відповідності до Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 05.04.2018 р. № 622 "Про ліцензування медичної практики"

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я
Редактор: Марія Фернюк
10-06-2024, 21:00
Коментарів 1 Переглядів 3 944

Теги -
Hаписав: yura, Коментарів: 209, Новин: 0, 28 травня 2024 09:25
В новині:
Натрій - це НЕБЕЗПЕЧНА (ОПАСНАЯ РОСІЙСЬКОЮ) сіль, а перенасичення сіллю НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНЕ ( ЧРЕЗВЫЧАЙНО ОПАСНО РОСІЙСЬКОЮ ) - слово натрій без пояснення, що це таке, є у пункті 2, пункті, який надзвичайно дивно починається із слова Дієта з двокрапкою з великої літери, але ж це один з пунктів, який описує причини утворення каменів у нирках і сечовивідних шляхах, але ж саме ж слово дієта абсолютно невинне ( безобидное російською ) - дуже дивна ситуація з пунктом 2, адже прочитавши невинне слово Дієта: читач, який перебуває у поганій свідомості, точно може забути про що стаття, вирішити, що все перераховане у пунктах є корисним ( полезным, російською )

І НЕБЕЗПЕЧНУ сіль продають кілограмовим упаковками саме з написом: сіль, на них, а НЕ із словом натрій і на цих упаковках НЕМАЄ застереження про ЗНАЧНУ НЕБЕЗПЕКУ солі для здоров'я

Не знаю, про які шкідливі солі йдеться у безумовно достовірному пункті 1, але розумію, що НЕБЕЗПЕЧНІ
солі взагалі НЕ мали би потрапляти до організму

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Від саміту миру до реального миру, ще дуже далеко. Блог Ярослава Волощука
Ось і завершилась подія, про яку так багато і пафосно говорили останніх пів-року.
«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.