Кава з апельсиновим соком: чому слід негайно відмовитись від цього тренду

новини / Новини України
1 316
0

Кава з молоком – це уже нудно, а ось новий тренд – бамбл, або капуоранж, здається досить цікавим варіантом урізноманітнити улюблений напій. Однак, фахівці попередили: кава з апельсиновим соком – не найкраще поєднання для вашого здоров'я.

Вони пояснили, чому ж краще не змішувати каву та апельсиновий сік, яка так полюбилась багатьом із нас. Передусім річ у здатності цього комбо впливати на засвоєння організмом поживних речовин.



Змішування цих двох продуктів може перешкоджати здатності організму засвоювати поживні речовини. Ба більше, поєднання цих напоїв, які мають геть різний рівень pH, може серйозно змінити хімічний склад кожного з них.

Цікаво! Якщо ви хочете відчувати трохи цитрусових ноток у еспресо, обирайте відповідні сорти кавових зерен. Інший варіант, як надати каві цитрусового аромату, не змінюючи її складу, це додати до неї екстракт апельсина.

Як зробити смак кави цікавим


Ще один спосіб додати апельсинового смаку до своєї кави – приготувати cold brew та додати напівзбиті вершки з чистим ванільним екстрактом, екстрактом апельсина та коричневим цукром або кленовим сиропом.

Сироп чи екстракт не взаємодіють з рівнем рН кави, адже вони мають чудовий симбіоз і працюють разом, щоб зберегти смак кави, але додають ніжний аромат.

Які наслідки для здоров'я від споживання капуоранж?

З точки зору дієтології змішування кави і апельсинового соку може не лише вплинути на смак, а й призвести до болю в шлунку. Адже, і апельсиновий сік, і кава є висококислотними продуктами. Кава може стимулювати вироблення шлункової кислоти, що може призвести до симптомів кислотного рефлюксу або печії.

Чому це непоєднувані напої

Таніни (водорозчинні поліфеноли, які є в багатьох рослинних продуктах), які містяться в каві, можуть блокувати засвоєння вітаміну С, який є в апельсиновому соку. Тому рекомендується робити мінімум годинну перерву між вживанням цих напоїв.

Водночас у споживанні кави багато позитивних ефектів. Окрім стимуляції вироблення шлункової кислоти, кава може стимулювати вироблення жовчі та посилювати моторику шлунково-кишкового тракту, а це корисно для нашого травлення та метаболізму.

Крім того, антиоксиданти, які містяться в каві, можуть мати протизапальну дію на організм і кишківник.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У коледжі на Буковині розповіли про стан дітей, які потрапили в аварію у Франції
Уроки англійської та ресторанне меню: що пропонують літні табори на Буковині
Більше дронів – менше втрат. Воїни 80 бригади збирають на мавіки
Всі діти живі і скоро будуть на Буковині: що наразі відомо про трагічну ДТП у Франції
У Чернівцях у багатоповерхівці горіла квартира: з будинку евакуювали 28 людей - фото
Мріяв накрити стіл від Чернівців до Чорториї: сьогодні - день народження Івана Миколайчука
Сьогодні Буковина попрощається із захисником Євгенієм Людвіком
14 червня, 2025
Юна Сумська та фільм від Джолі: що можна побачити на Миколайчук OPEN, який стартував у Чернівцях
Четвертий обмін за тиждень: в Україну повернулися бійці, які у полоні з 2022 року
Поверталися з навчання: стали відомі нові подробиці трагічної ДТП у Франції, у якій постраждали буковинці