RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Рятує від ожиріння і хвороб серця: знайдено спосіб мінімізувати шкоду жирної їжі

Жирна їжа провокує ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та хвороби печінки. Але шведські вчені знайшли спосіб мінімізувати шкоду жирної їжі.

Мінімізувати шкоду жирної їжі можна за допомогою білка аполіпопротеїну C3. Знижуючи рівень цього білка - людина одночасно усуває порушення обміну речовин, які були викликані дієтою з високим вмістом жирів, пише Главред.



У новому дослідженні оприлюднені результати дослідів на мишах. Гризунів спочатку загодували жирною їжею - а потім почали лікувати препаратом для зниження рівнів апо C-3.

"За10 тижнів усі миші... страждали ожирінням, інсулінорезистентністю і стеатозом печінки. Однак після лікування при триваючому харчуванні з високим вмістом жирів відбулася нормалізація метаболізму глюкози, ваги і морфології печінки", – розповів доцент кафедри молекулярної медицини та хірургії Каролінського інституту Ісмаель Вальядолід-Асебес.

Тобто зниження рівня апо C-3 не просто захищає організм від шкоди жирної їжі – але і прибирає наслідки споживання жирних продуктів.

Білок апо С-3: що це

Головним чином білок апо С-3 утворюється в клітинах печінки. Знижуючи рівень цього білка, вчені змогли домогтися того, щоб жири витрачалися, а не накопичувалися.

Жирна їжа: список продуктів

ТОП-10 найбільш жирних продуктів виглядає так:

- сало: на 90% складається з жиру;

- рослинна олія - від 91% до 99%;

- вершкове масло: 70-85% у вершковому маслі і до 98% - у топленому;

- майонез - 65-70;

горіхи - до 68%;

- м'ясо: найжирніші види м'яса - свинина, бараняча й яловича грудинка;

- ковбасні вироби - до 60% (сирокопчена ковбаса);

- сир - до 35% (на упаковці вказується навіть більше - але це відсоток жиру в сухій речовині);

- вершки - від 15%;

- шоколад - 32 г жиру на 100 г продукту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
17-03-2021, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 1 760

Теги -

Йдеться про територію за межами населених пунктів

Значущою подією відкриття стала прем’єра фільму "Мертві не завдають болю", режисером якого виступив відомий американський актор Вігго Мортенсен
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Значущою подією відкриття стала прем’єра фільму "Мертві не завдають болю", режисером якого виступив відомий американський актор Вігго Мортенсен


«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
Ремонти доріг і «не на часі». Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.