RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Рятує від ожиріння і хвороб серця: знайдено спосіб мінімізувати шкоду жирної їжі

Рятує від ожиріння і хвороб серця: знайдено спосіб мінімізувати шкоду жирної їжі

Жирна їжа провокує ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та хвороби печінки. Але шведські вчені знайшли спосіб мінімізувати шкоду жирної їжі.

Мінімізувати шкоду жирної їжі можна за допомогою білка аполіпопротеїну C3. Знижуючи рівень цього білка - людина одночасно усуває порушення обміну речовин, які були викликані дієтою з високим вмістом жирів, пише Главред.



У новому дослідженні оприлюднені результати дослідів на мишах. Гризунів спочатку загодували жирною їжею - а потім почали лікувати препаратом для зниження рівнів апо C-3.

"За10 тижнів усі миші... страждали ожирінням, інсулінорезистентністю і стеатозом печінки. Однак після лікування при триваючому харчуванні з високим вмістом жирів відбулася нормалізація метаболізму глюкози, ваги і морфології печінки", – розповів доцент кафедри молекулярної медицини та хірургії Каролінського інституту Ісмаель Вальядолід-Асебес.

Тобто зниження рівня апо C-3 не просто захищає організм від шкоди жирної їжі – але і прибирає наслідки споживання жирних продуктів.

Білок апо С-3: що це

Головним чином білок апо С-3 утворюється в клітинах печінки. Знижуючи рівень цього білка, вчені змогли домогтися того, щоб жири витрачалися, а не накопичувалися.

Жирна їжа: список продуктів

ТОП-10 найбільш жирних продуктів виглядає так:

- сало: на 90% складається з жиру;

- рослинна олія - від 91% до 99%;

- вершкове масло: 70-85% у вершковому маслі і до 98% - у топленому;

- майонез - 65-70;

горіхи - до 68%;

- м'ясо: найжирніші види м'яса - свинина, бараняча й яловича грудинка;

- ковбасні вироби - до 60% (сирокопчена ковбаса);

- сир - до 35% (на упаковці вказується навіть більше - але це відсоток жиру в сухій речовині);

- вершки - від 15%;

- шоколад - 32 г жиру на 100 г продукту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
17-03-2021, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 1 863

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

У Install Pro, крім теплових насосів, можна також підібрати будь-які види сантехнічного обладнання й трубопровідної арматури, системи водоочищення, насосне обладнання, опалювальні прилади та котельні установки, внутрішні й вуличні інженерні системи та багато іншого.

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".