RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У справі Україна проти Росії, яку розглядає Міжнародний суд ООН, 300 томів під грифом "таємно"

Президент Петро Порошенко зазначив, що позов до Міжнародного суду ООН став першим кроком України для притягнення до відповідальності тих, хто винен у злочинах, скоєних проти українських громадян в анексованому Криму та на Донбасі.

Про це він заявив на зустрічі з представником України в Міжнародному суді ООН в Гаазі, заступником міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Оленою Зеркаль, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, міністром юстиції Павлом Петренком, генеральним прокурором Юрієм Луценком та головою СБУ Василем Грицаком, повідомляє у четвер прес-служба Президента.

"У Міжнародному суді ООН вся наша команда бореться за справедливе покарання тих, хто винен у смерті тисяч в результаті терористичних атак на українському Донбасі; хто поставляв танки, найсучаснішу артилерію, системи залпового вогню, броньовані машини, боєприпаси, ракети, якими обстрілювали Авдіївку, Краматорськ, Маріуполь, цивільний автобус у Волновасі, збивали МН17 ", - зазначив глава держави.

Він подякував за багатомісячну роботу найкращих юристів з МЗС, Мін'юсту, Генпрокуратури та фахівців Генштабу, Міноборони із підготовки позову України.

"На жаль, ця справа не швидка і це займе навіть не місяці, а роки. Але ми чекаємо, що будуть прийняті відповідні заходи, які дозволять принаймні унеможливити нове постачання зброї, терористів", - зазначив Президент. Він підкреслив, що Україна вимагає зобов’язати РФ закрити неконтрольовану ділянку кордону та припинити усі поставки зброї, техніки, грошей бойовикам на Донбас, а також підготовку на території РФ та відправку в Україну бойовиків, які беруть участь у терористичних актах проти мирного населення.

Українська сторона також наполягає на припиненні утисків українців та кримськотатарського народу в Криму, а також на відновленні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та припиненні дії встановлених обмежень щодо отримання в Криму освіти українською мовою.

"Я – реаліст і не маю жодних ілюзій стосовно позиції Росії та її можливих кроків. Але ми маємо виходити з того, що на нас лежить відповідальність на об’єднанні зусиль всього світу, щоб переконливо довести і притягнути Росію до відповідальності", - наголосив глава держави.

Представник України в Міжнародному суді ООН в Гаазі, заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль подякувала Президенту та командам усіх міністерств за підтримку та спільну роботу в представленні аргументованої позиції України у цій справі. "Це черговий етап і один з елементів притягнення Російської Федерації до міжнародно-правової відповідальності", - зазначила вона.

Зеркаль наголосила, що українська делегація має також багато завдань, пов’язаних із захистом українських інвесторів, які втратили свою власність в Криму.

"Ми продовжуємо захист інтересів України відповідно до Морської конвенції і вже в травні відбудуться перші слухання, які будуть присвячені питанням по процедурі", - додала вона.

За її словами, рішення щодо застосовування тимчасових заходів у справі "Україна проти РФ" очікується до кінця квітня. "Для нас буде важливим сам факт ухвалення судом рішення по застосуванню цих тимчасових заходів для захисту українських громадян", - підкреслила вона.

В свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі "Україна проти РФ" зібрано понад 800 томів матеріалів, з них 300 томів під грифом "таємно" і "цілком таємно". Під час підготовки матеріалів до суду було опитано 1400 потерпілих, 2000 свідків, проведено 1800 судових експертиз і здобуто 100 000 одиниць речових доказів. Луценко також повідомив, що ГПУ підготовлені обвинувальні акти, які вже надані ватажкам терористичних організацій і спрямовані до суду.
Редактор: Юрій Коверзнєв
16-03-2017, 21:15
Коментарів 0 Переглядів 1 338

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.