Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Наприкінці зими нас найбільше долає слабкість, апатія, постійно хилить до сну. Причина таких симптомів – гіповітаміноз, нестача в організмі вітамінів і насамперед вітаміну С.
Вітамін С повинен потрапляти в організм щоденно, адже використовується він постійно і не відкладається про запас. Основними джерелами вітаміну С є фрукти, овочі, ягоди, тобто продукти рослинного походження. Дуже багато його у солодкому червоному і зеленому перці, апельсинах та лимонах.
Ті, для кого ці продукти дорогі, можуть замінити їх більш доступними за ціною картоплею, капустою, шипшиною, кропом, петрушкою, а також власними заготовками – чорною і червоною смородиною, малиною, суницями. Їх корисно вживати як у сирому вигляді, так і робити різні запіканки, вітамінні чаї тощо.
Господиням саме час звернути увагу на правильний підбір продуктів. Не годуйте сім’ю лише м’ясними делікатесами, не балуйте дітей лише бананами. Наприклад, надзвичайно корисно у цей період готувати чай з шипшини. Столову ложку сушеної шипшини залити 200 грамами окропу, настояти у термосі 10-12 годин і пити протягом дня. У цій порції міститься добова норма необхідного організмові вітаміну С.
Зараз аптеки завалені різноманітними вітамінами і вітамінними комплексами. Але жоден засіб не замінить натуральних продуктів. Тому не сподівайтеся лише за допомогою таблеток поповнити організм вітамінами. Краще купіть свіжих овочів та фруктів – і дешевше, і корисніше.
Як зберегти корисність продуктів
Вітамін С потребує до себе дуже бережливого ставлення. Він практично не переносить як високої, так і низької температур.
- Під час звичайного варіння продукти втрачають до 50% вітаміну С, а під час приготування овочевих пюре, запіканок, котлет – до 90%.
- Не любить вітамін С і тривалого зберігання. Наприклад, у капусняку через 3 години після приготування залишається лише 30% вітаміну С, через шість годин – 10%, а повторне нагрівання повністю "з’їдає" аскорбінку, яка міститься у капусті. Швидко руйнується вітамін С і під час варіння з відкритою покришкою.
- У 100 грамах молодої картоплі міститься 20 мг вітаміну С, а через шість місяців його зберігання залишається менше половини вітаміну. Певна кількість вітаміну С втрачається під час очищення картоплі, тому кориснішою є картопля "у мундирі". Варити картоплю краще у гарячій воді. У цьому разі вітамін С майже повністю зберігається, а якщо варити у холодній воді, втрати становлять 35 відсотків.
- Пришвидшує втрату вітаміну С зберігання овочів на світлі і у воді після очищення.
- Краще зберігається вітамін С у цитрусових плодах. Лимони й апельсини за 10 місяців зберігання майже не втрачають корисності. 
Рейтинг:
(голосів: 1)
15-02-2007, 14:29
Коментарів 0 Переглядів 2129

Теги -
Новини партнерів:
Пасажирка автобусу "Чернівці-Москва" в дорозі народила двійню і покинула малят (ВІДЕО)

Її відвезли до лікарні в Бердичеві, де вона народила, після чого втекла, залишивши дітей
У центрі Чернівців на автомобіль впало дерево (ФОТО)
Водій залишив своє авто на 15 хвилин...
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Відчуття міста
Ми соромимося цієї історії, уникаємо її, бо не відчуваємо місто повністю.
Loading...
6 ресторанів кухонь народів світу в Чернівцях (на правах реклами)

Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.