Авто | Нерухомість |
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Наприкінці зими нас найбільше долає слабкість, апатія, постійно хилить до сну. Причина таких симптомів – гіповітаміноз, нестача в організмі вітамінів і насамперед вітаміну С.
Вітамін С повинен потрапляти в організм щоденно, адже використовується він постійно і не відкладається про запас. Основними джерелами вітаміну С є фрукти, овочі, ягоди, тобто продукти рослинного походження. Дуже багато його у солодкому червоному і зеленому перці, апельсинах та лимонах.
Ті, для кого ці продукти дорогі, можуть замінити їх більш доступними за ціною картоплею, капустою, шипшиною, кропом, петрушкою, а також власними заготовками – чорною і червоною смородиною, малиною, суницями. Їх корисно вживати як у сирому вигляді, так і робити різні запіканки, вітамінні чаї тощо.
Господиням саме час звернути увагу на правильний підбір продуктів. Не годуйте сім’ю лише м’ясними делікатесами, не балуйте дітей лише бананами. Наприклад, надзвичайно корисно у цей період готувати чай з шипшини. Столову ложку сушеної шипшини залити 200 грамами окропу, настояти у термосі 10-12 годин і пити протягом дня. У цій порції міститься добова норма необхідного організмові вітаміну С.
Зараз аптеки завалені різноманітними вітамінами і вітамінними комплексами. Але жоден засіб не замінить натуральних продуктів. Тому не сподівайтеся лише за допомогою таблеток поповнити організм вітамінами. Краще купіть свіжих овочів та фруктів – і дешевше, і корисніше.
Як зберегти корисність продуктів
Вітамін С потребує до себе дуже бережливого ставлення. Він практично не переносить як високої, так і низької температур.
- Під час звичайного варіння продукти втрачають до 50% вітаміну С, а під час приготування овочевих пюре, запіканок, котлет – до 90%.
- Не любить вітамін С і тривалого зберігання. Наприклад, у капусняку через 3 години після приготування залишається лише 30% вітаміну С, через шість годин – 10%, а повторне нагрівання повністю "з’їдає" аскорбінку, яка міститься у капусті. Швидко руйнується вітамін С і під час варіння з відкритою покришкою.
- У 100 грамах молодої картоплі міститься 20 мг вітаміну С, а через шість місяців його зберігання залишається менше половини вітаміну. Певна кількість вітаміну С втрачається під час очищення картоплі, тому кориснішою є картопля "у мундирі". Варити картоплю краще у гарячій воді. У цьому разі вітамін С майже повністю зберігається, а якщо варити у холодній воді, втрати становлять 35 відсотків.
- Пришвидшує втрату вітаміну С зберігання овочів на світлі і у воді після очищення.
- Краще зберігається вітамін С у цитрусових плодах. Лимони й апельсини за 10 місяців зберігання майже не втрачають корисності. 
Автор: admin

Рейтинг:
(голосів: 1)
15-02-2007, 14:29
Коментарів 0 Переглядів 2744

Теги -
Черговий сумний COVID-рекорд на Буковині: сьогодні виявили 638 випадків хвороби
Стало відомо, скільки нових ковід-випадків зафіксували сьогодні в Чернівецькій області
Реанімації чотирьох лікарень на Буковині переповнені ковід-хворими
Реанімаційні відділення чотирьох медичних закладів Чернівецької області на 100% заповнені пацієнтами з COVID-19
На Буковині – перший день вакцинації проти COVID-19: що відомо
Що відомо про вакцинацію проти коронавірусу в Чернівецькій області станом на цей час?
Популярне Коментують
• Новини партнерів












Не кажи гоп... Блог Ярослава Волощука
Ох і полюбляють наші політики похвалитися тим, чого ще немає
Заасфальтували, а потім розкопали. Блог Надії Будної
У Чернівцях здавна існує проблема
загрузка...
Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ запрошує студентів на навчання у 2021-2022 н.р.*

Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ запрошує випускників шкіл, ліцеїв, училищ, технікумів і коледжів на навчання за державною та контрактною формою для здобуття вищої освіти!
Ритуальні послуги у Чернівцях. Що робити і куди звертатися, коли вас спіткало горе?*

Стикнулися із болючою втратою близької людини? Зверніться у ритуальне бюро "Чорний тюльпан".
Як підготуватися до ЗНО з англійської мови якісно та вчасно? Як батьки можуть допомогти своїм дітям?*

Підготовка до ЗНО з англійської мови має бути послідовною і систематичною.
Сонячні кіловати посеред обійстя: реалізація сонячного проєкту у с. Топорівці*

Сонячну електростанцію потужністю 36,72 кВт ввели в експлуатацію у грудні 2020 року.
Медичний центр Altero: у вас завжди є вибір!*

Чуйність, розуміння, чесність та право вибору пацієнта – філософія Altero.
Чи потрібно заїздити на СТО взимку? У Шинному центрі "ReZinka" розповіли про причини ДТП і як їм запобігти!*

Як же вберегтися від ДТП та від чого залежить справність автомобіля у зимовий період, розповіли фахівці шинного центру ReZinka.
Нові магазини та нові можливості: цьогоріч «АТБ»  дивуватиме мешканців Буковини*

Наразі маємо нові можливості та чекаємо від "АТБ" приємних новин.
Набридло жити у багатоповерхівці? Приватні будинки і дуплекси за Чернівцями чекають на своїх власників!*

До початку будівництва ви маєте можливість придбати помешкання мрії за акційною вартістю.