Більш шкідливі, ніж корисні: 7 продуктів, які стають небезпечними при повторному нагріванні

Здоров'я / Їжа
991
0


Існують сім продуктів, які стають потенційно небезпечними при повторній термічній обробці і більш шкідливими, ніж корисними.




Гриби

Гриби краще їсти відразу, після того як вони були приготовлені або підсмажені. Не рекомендовано вживати їх повторно розігрітими. Адже в результаті впливу високих температур на цей продукт, що містяться в них білки утворюють шкідливі сполуки, які відносяться до числі далеко не безпечних. Тому, якщо ви хочете пригостити грибами своїх гостей, готуйте свіжу порцію.

Олія


При розігріві в структурі олії утворюються небезпечні жирні кислоти-транс-жири. Вони неприхильно впливають на обмін речовин людини. В деяких випадках навіть збільшують ризик розвитку раку. Думаю, над цим варто задуматися.

Рис

Ви здогадувалися, що рис не можна повторно розігрівати? І правильно! Рис розігрівати можна, тільки варто правильно зберігати цей приготований злак. Не варто тримати його при кімнатній температурі, адже навіть при 18-20 градусах С в ньому розмножуються небезпечні для організму бактерії. Приготований рис намагайтеся тримати тільки в холодильнику.

Картопля


Це найбільш ходовий в нашому раціоні продукт. У картоплі містяться бактерії, які при термічній обробці руйнуються, а ось зберігання цього другої страви при кімнатній температурі може викликати розмноження патогенної флори. Тому розігрівати картоплю можна, тільки варто зберігати його правильно, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.

Яйце


Яйця – один з основних продуктів, що містять в собі велику кількість білків, незамінних для нашого організму. При повторному нагріванні яєць в них синтезуються небезпечні речовини, тому краще не ризикувати.

Курка


Білкові сполуки, якими насичено м’ясо курки, нарівні з яйцями і грибами також небезпечні для організму людини. Адже в результаті підвищеної температури при підігріві і реакції, що відбувається в них, з корисних вони перетворюються на шкідливі.

Цибуля

Цибуля, селера і буряк – овочі, які ми так часто використовуємо в супах. Однак розігрів страви з цим інгредієнтів небезпечний. Так як ці овочі часто містять в собі нітрати, що перетворюються при нагріванні в нітрити, які іноді виступають збудниками ракових нітроорганізмів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
У Чернівцях попрощаються із відважним воїном Іваном Паламарчуком
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
«Це була наша найкраща гра в сезоні»: капітан «Буковини» прокоментував гру «жовто-чорних» з «Динамо»
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Легендарний матч "Буковина" - "Динамо": який рахунок
«Пацьорки, цятки, коралики»: у Чернівцях презентували книгу про традиційні бісерні прикраси
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося