RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Існують сім продуктів, які стають потенційно небезпечними при повторній термічній обробці і більш шкідливими, ніж корисними.




Гриби

Гриби краще їсти відразу, після того як вони були приготовлені або підсмажені. Не рекомендовано вживати їх повторно розігрітими. Адже в результаті впливу високих температур на цей продукт, що містяться в них білки утворюють шкідливі сполуки, які відносяться до числі далеко не безпечних. Тому, якщо ви хочете пригостити грибами своїх гостей, готуйте свіжу порцію.

Олія


При розігріві в структурі олії утворюються небезпечні жирні кислоти-транс-жири. Вони неприхильно впливають на обмін речовин людини. В деяких випадках навіть збільшують ризик розвитку раку. Думаю, над цим варто задуматися.

Рис

Ви здогадувалися, що рис не можна повторно розігрівати? І правильно! Рис розігрівати можна, тільки варто правильно зберігати цей приготований злак. Не варто тримати його при кімнатній температурі, адже навіть при 18-20 градусах С в ньому розмножуються небезпечні для організму бактерії. Приготований рис намагайтеся тримати тільки в холодильнику.

Картопля


Це найбільш ходовий в нашому раціоні продукт. У картоплі містяться бактерії, які при термічній обробці руйнуються, а ось зберігання цього другої страви при кімнатній температурі може викликати розмноження патогенної флори. Тому розігрівати картоплю можна, тільки варто зберігати його правильно, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.

Яйце


Яйця – один з основних продуктів, що містять в собі велику кількість білків, незамінних для нашого організму. При повторному нагріванні яєць в них синтезуються небезпечні речовини, тому краще не ризикувати.

Курка


Білкові сполуки, якими насичено м’ясо курки, нарівні з яйцями і грибами також небезпечні для організму людини. Адже в результаті підвищеної температури при підігріві і реакції, що відбувається в них, з корисних вони перетворюються на шкідливі.

Цибуля

Цибуля, селера і буряк – овочі, які ми так часто використовуємо в супах. Однак розігрів страви з цим інгредієнтів небезпечний. Так як ці овочі часто містять в собі нітрати, що перетворюються при нагріванні в нітрити, які іноді виступають збудниками ракових нітроорганізмів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 23:24
Коментарів 0 Переглядів 115

Інформація

Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Тут розмістили світлини 11-тьох захисників, які народилися у Рогізній


Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
Про мову, диктант і українців. Блог Юлії Пацаранюк
27 жовтня відзначають День української писемності та мови
ВІДЕО Переглянути все відео

Тут розмістили світлини 11-тьох захисників, які народилися у Рогізній

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Разом із автосалоном American Wheels, де в наявності понад 320 автівок на будь-який бюджет та смак, ми вибрали десять найпопулярніших у 2024 році автівок, які гарантовано прослугують Вам довго і будуть приносити задоволення кожен день.

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

У Чернівцях одним із популярних провайдерів є "Оптиком плюс", який забезпечує стабільний, швидкісний і безлімітний інтернет до 300 Мбіт/с. Компанія використовує сучасні технології та давно впровадила підключення через оптоволоконний кабель, що гарантує надійність і якість.