RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Перемерзання і проникнення в організм холоду – ось один із основних чинників наших зимових хвороб, вважає спеціаліст з акупунктури Євген БОЧАРНІКОВ.
– Холод найчастіше призводить до захворювань взимку, – розповідає Євген Валентинович. – Як правило, "хвороба холоду", проникнувши з поверхні, заглиблюється всередину організму. Це призводить до підвищення температури без потовиділення, головного болю, ломоти у тілі. Звісно, за таких застудних симптомів люди звертаються до лікаря, їм призначають антизастудні та антигрипові препарати. Ліки і справді зменшують прояви симптомів, але не виліковують, і фактор холоду залишається в організмі, продовжуючи там "мандрувати".
Якщо ці синдроми правильно не лікувати, настає ускладнення симптомів: спостерігається постійна фізична і психологічна втома, часті застуди, розлади шлунково-кишкового тракту, відсутність апетиту, блідість, сухість шкіри, холодні кінцівки.
Кінцівки, які постійно мерзнуть, – це вже серйозна патологія. Через це можуть постраждати внутрішні органи, наприклад, сечостатева система. Якщо у жінок часто спостерігаються виділення, цілком можливо, що це ознака враження холодом. Через постійний вплив холоду на руки можливий розвиток хвороб суглобів, зокрема артритів і артрозів.
Якщо тривалий час "холодові" симптоми не минають, бажано звернутися по допомогу.
Щоби вилікуватись, потрібно визначити за допомогою низки діагностичних заходів нетрадиційної медицини, в якій саме частині тіла "оселився" холод, і вивести його назовні за допомогою такого методу, як голкотерапії. Річ у тому, що холод уповільнює потік крові і, відповідно, рух енергії. Голки – це регулятор руху енергії та крові організмом людини. Вони досить швидко впливають на процес налагодження і збільшення кровотоку, виводячи холод з організму.
Людмила ОСАДЧУК

НЕБЕЗПЕЧНІ СИМПТОМИ
Стадії "хвороб холоду"
Східна медицина відзначає кілька стадій розвитку "хвороб холоду" зі своїми симптомами.
І стадія – захворювання на рівні меридіанів (шляхи, якими рухається енергія) тонкого кишківника і сечового міхура: висока температура без потовиділення, головний біль, ломота і напруженість у ділянці потилиці.
ІІ стадія – захворювання на рівні меридіанів трьох площин тулуба і жовчного міхура: чергування ознобу і високої температури, гіркота у роті, нудота.
ІІІ стадія – захворювання на рівні меридіанів товстого кишківника і шлунка: висока температура тіла, найчастіше у другій половині дня, сильне потовиділення, спрага, безсоння.
ІV стадія – захворювання на рівні меридіанів легень і селезінки: здуття і біль у животі, пронос, похолодіння кінцівок.
V стадія – захворювання на рівні меридіанів серця і нирок: втомлюваність, втрата сил, сонливий стан, пронос.
VІ стадія – захворювання на рівні меридіанів перикарду-печінки: значне похолодіння кінцівок, погіршення апетиту, блювання, напади гострого болю в епігастральній частині.

ПОРАДИ
Після вулиці – масаж та потогінний чай
Найперша порада, щоби холод не зашкодив організму: одяг повинен відповідати погоді.
Якщо ви переохолодилися, то найкраще вигрітися, бажано з паренням, тобто у лазні. А ось гаряча ванна мало що допоможе, тому що для результату потрібна температура води не менше 60 °С, а витримати її тривалий час шкіра тіла не зможе.
Після холодної вулиці добре вживати гарячий потогінний чай з липи, малини.
Якщо сильно змерзли у ноги, їх потрібно вдома помасажувати. Терти потрібно під колінним суглобом, вздовж гомілки, а потім розігрівати зовнішні і внутрішні поверхні ступні. Якщо не маєте навиків масажу, намотайте на руку вовняний шарф і масажуйте ногу. Не потрібно дуже натискати, адже важливо не притиснути м’язи, а розігріти їх.
Можна робити масаж рук, розтираючи зовнішню частину долоні вздовж безіменного пальця і до сонячного сплетіння на руці. Завдяки масажу робите зовнішню циркуляцію і виштовхуєте холод. Робити масаж потрібно приблизно 15 хвилин.
4-12-2008, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 9 150

Теги -
Фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації

Воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники - вже вдома
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.