RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Всі продукти, які зберігаються на кухні, слід регулярно оглядати та вживати в рекомендований термін - навіть заморожені ягоди і овочі, які, здавалося, можна було б зберігати роками. Хоча заморожені плоди - чудовий корисний варіант для пришвидшення процесу готування, те, як їх розморозити, впливає на їхню користь.

Про те, як правильно розморожувати заморожені овочі і ягоди, а коли цього можна не робити, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

Під час написання матеріалу було використано джерела: сайти MedFond, Green Shop.



Як правильно розморожувати заморожені овочі і ягоди


На смак і якість страв із заморожених ягід і овочів впливає не тільки дотримання рекомендацій щодо зберігання, а й те, як розморожуються ці продукти.

Коли не розморожувати овочі і ягоди:

– для гарячих напоїв, для використання продуктів як начинку - наприклад, начинки для пирога, в компот та кисіль. Це максимально збереже мікроелементи та корисні речовини в плодах.
– для страв, в яких овочі матимуть термічну обробку - супи, борщ, рагу, тушковані овочі. В цьому випадку овочі можна дістати з морозилки перед приготуванням страви.

Однак, якщо ви плануєте вживати овочі та ягоди у сирому вигляді, їх обов'язково потрібно попередньо розморозити. До того ж якщо у страві є шпинат, листова зелень або кукурудза, заморожені окремо, а не в суміші, їх слід трохи розморозити навіть перед термічною обробкою - так вони краще приготуються.

Способи розморожування ягід та овочів


Розморозити у мікрохвильовці

Завдяки швидкій та рівномірній дії мікрохвиль добре зберігаються поживні речовини та структура плодів. Хоча цей метод вимагає найменше часу, при цьому частина рідини в ягодах та овочах втрачається.

Покласти у холодильник

Це найдовший за часом і водночас найкращий варіант, який максимально зберігає корисні елементи та вітаміни плодів. Овочі чи ягоди за декілька годин до приготування треба перекласти у миску і поставити розморожуватися на нижню полицю холодильника.

Розморозити за кімнатної температури

Це досить розповсюджений і простий варіант, адже достатньо лише перекласти овочі чи ягоди в миску і залишити на столі. Та цей метод вимагає майже стільки ж часу, як попередній, до того ж втрачається частина рідини плодів.

Як довго зберігати розморожені ягоди і овочі


Розморожені овочі та ягоди треба вжити у їжу або приготувати протягом 1-2 годин - в іншому випадку вони зіпсуються.

Крім цього, категорично не рекомендується повторно заморожувати вже розморожені плоди - це може негативно вплинути як на їхній смак, так і на їхню якість, адже через це можуть розмножитися бактерії.

Також не варто зберігати овочі та ягоди понад рекомендований термін - хоча досить тривале зберігання може й не вплинути на якість, може погіршитися смак або текстура продуктів.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете не лише приготувати смачні напої та страви, а й зробити їх більш корисними, зберігши якнайбільше вітамінів та необхідних мікроелементів у плодах.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
25-03-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 246


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.