RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як зменшити тягу до випічки та солодкого: поради дієтолога


Бажання їсти солодке та випічку в надмірних кількостях може бути пов'язаним із багатьма факторами: від психоемоційних до фізичних. У разі занадто нав'язливого апетиту до солодощів, варто звернутися до лікаря. Проте якщо ви хочете зменшити його кількість у своєму раціоні, дотримуйтеся нескладних порад нижче.

Дієвими рекомендаціями поділилася дієтолог Олеся Добрянська у своєму Telegram-каналі.



Споживайте більше білка
Білок допомагає посилити відчуття ситості та контролювати рівень глюкози в крові. Включайте до раціону кисломолочний сир, яйця, рибу, субпродукти, м'ясо, птицю, бобові тощо.

Не забувайте про складні вуглеводи
Складні вуглеводи засвоюються повільніше та не призводять до різкого збільшення рівня глюкози у крові. Включайте в раціон цілісні злаки та бобові. До звичайної каші можна додавати не лише солодкі інгредієнти, а й солоні. Так ви й смак урізноманітните.

Додавайте до раціону жири
Здорові жири допомагають посилити відчуття ситості та контролювати рівень глюкози в крові. Додавайте в раціон жирну морську рибу (оселедець, скумбрія, лосось), авокадо, сирі горіхи та насіння, йогурт, оливкову олію, оливки. Враховуйте кількість жирів відповідно до своїх параметрів.

Дотримуйтеся водного балансу
Адекватний питний режим сприятиме контролю апетиту. Багато людей плутають спрагу з голодом, тому стежте за своїм питним режимом протягом дня.

Використовуйте спеції
Спеції та трави - це хороший спосіб додати смак та аромат у ваші страви без зайвих калорій. Також не варто повністю відмовлятися від солі. Здорова їжа смачніша, якщо її помірно солити.

Використовуйте цільнозернове борошно
Можна навіть міксувати 50/50. Замість цукру у випічку можна додавати підсолоджувачі, які не мають калорій. Так само до тіста можна додавати відповідні спеції: корицю, мускатний горіх тощо.

Спіть достатню кількість часу
Втомлений організм потребує енергії, яку найпростіше здобути у вигляді булочок і шоколаду. Це така природа організму людини, тому не починайте звинувачувати себе в цьому. Насамперед спробуйте налаштувати режим сну. Спочатку це буде непросто, проте за 1-2 тижні ви звикнете до нововведення.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
15-04-2023, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 1 755


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.