RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували

Холодильник, морозилка, гамак, генератор, мангал з дровами, раковина, мінікухня і навіть унітаз – семеро буковинців змайстрували пліт і сплавлялися ним по Дністру.

Впродовж п’яти днів Ігор Чуфрін, Володимир Меленчук, Роман Канарський, Ігор Шмаков, Михайло Черненко, Олександр Закревський та Юлія Назарко плавали річкою та подолали 135 км. Враженнями від своєї подорожі мандрівники поділилися з кореспонденткою molbuk.ua.



Зізнаються, що навіть не сподівалися на такий драйвовий відпочинок.

Самі намалювали проєкт і максимально все продумали

– У січні я побачив відео в інтернеті, як люди сплавляються на таких плотах. Запропонував це друзям, і вони мене підтримали, – розповідає Олександр Закревський. – Почали збирати пліт. Робили це лише по суботах, бо у кожного була робота, працювали у гаражі по 5-6 годин. Передивилися багато відео й обрали з усього найкраще. Самі намалювали проєкт – максимально все продумали. Наш пліт був повністю автономним. Мали там і холодильник, і мангал, і мінікухню. Основа плоту – дерев’яний каркас та бочки від різних рідин. Пліт зробили на два поверхи. Розмір – сім метрів на чотири метри. Використовували для цього те, що мали. Загалом витратили 15 тисяч гривень.

Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували
Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували

– Маршрут руху, який подолали Дністром, – від села Онут Заставнівського району до села Макарівка Кельменецького району. Загалом –135 кілометрів водним маршрутом, – розповідає Юлія Назарко. – Розрахували маршрут на сім днів. Течія нам допомогла, і ми вклалися у п’ять днів. Сплавлялися з 11 по 15 липня. Ми пливли Дністром п’ять днів, а назад додому машиною цю відстань подолали усього за півтори години.

І відпочивали, і прибирали

Хлопці у гаражі зібрали основу, а вже сам пліт майстрували безпосередньо на березі Дністра. Складали його з шостої ранку до п’ятої вечора. Щойно це зробили, одразу пустили його на воду і попливли.

– Перший день ми пливли вночі, але сіли на мілину посеред Дністра, і там довелося заночувати. Більше вночі не плавали, а завжди пришвартовувалися біля берега, – розповідає Олександр. – Наступною нашою зупинкою було село Атаки у Хотинському районі. Відвідали Хотинську фортецю і погуляли там. Із села Онут до села Атаки плили по течії. Далі вже почалося водосховище, течії не було, тому пливли з мотором.

Мандрівники кажуть, що були вражені красою Дністра, а ще тим, як його засмічують.

– Ми пришвартовувалися, але спали у наметі на плоту. Вирушали приблизно о дев’ятій ранку і пливли до сьомої вечора. Ніби ми нічого складного не робили, але сонце, вітер, вода і така подорож до вечора трохи втомлювали, – каже Михайло Черненко. – Іноді нам доводилося прибирати берег, щоби там відпочити. Все своє сміття ми забирали із собою, його привезли до Чернівців.

Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували
Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували

Пліт (командна назвала "Веселий") і відпочинок, кажуть, був справді веселим.

– Ми готували на плоту. Сашко одразу сказав, що це буде робити він. Склав меню на всі дні, – розповідає Юля. – За потреби, хто міг, той допомагав. Команда була дуже згуртована.

– Нам не було сумно жодної хвилини. Навколо чудові краєвиди, постійно змінюють локації. Розумієш, що річка Дністер – це справжня перлина нашого краю, і її потрібно популяризувати, – вважає Михайло Черненко.

Всі зізнаються, що отримали дуже позитивні емоції. Але така подорож виявилася одноразовою. Свій власноруч змайстрований пліт команда залишила у Макарівці.

– Нас досі качає на хвилях, – жартують хлопці.

Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували

– Сплав по Дністру – не рідкість. Та переважно сплавляються без мотора по Дністру на Тернопільщині, де є течія, – розповідає Михайло Черненко. – Ми ж хотіли сплавлятися по Дністру саме у Чернівецькій області. Познайомитися з новими місцями. Цей маршрут не є дуже відомим, але його варто популяризувати.

– Це був відпочинок для себе, для свого задоволення, – каже Юлія. – Я досі пам’ятаю, як спали на плоту на воді, а під нами вода шумить. Таке враження, ніби вода передає тобі свою енергію.

Мандрівники запевняють, що відпочили на цілий рік, а вражень отримали на все життя від такої мандрівки.

– Не потрібно для гарного відпочинку їхати за кордон, у нас теж можна відпочити. Ми побачили дуже різноманітний Дністер і переконані, що цей вид туризму потрібно розвивати, і він буде популярним, – кажуть мандрівники.

Мандрівники з Буковини 5 днів плавали Дністром на саморобному плоту: на ньому спали і готували

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-07-2020, 14:22
Коментарів 0 Переглядів 25 325

Теги -

Шахраї продавали аграріям підроблені документи вартістю від 3 до 7 тисяч гривень за комплект

За донат у сто гривень можна виграти айфон останньої версії.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.