
Існує безліч методів і рецептів приготування корисних для здоров’я десертів. Пропонуємо покрокову інструкцію з приготування одного з найпопулярніших — чіа-пудингу, пише NV.
Для цього рецепту підійде будь-яке насіння чіа — чорне, біле або суміш. Вони мають однакові поживні властивості та гелеподібну консистенцію після замочування. Різниця в кольорі — це лише природна варіація, подібно до того, як яблука можуть бути червоними, зеленими або жовтими. Важливо використовувати свіже насіння чіа, адже старе може не вбирати рідину належним чином.
Щоб приготувати цей пудинг без молока, можна використовувати несолодке мигдальне молоко. Також підійде кокосове, вівсяне або звичайне коров’яче. Ви навіть можете замінити молоко водою або соком! Останній варіант зробить текстуру більш схожою на желе з насінням чіа — це дійсно смачно.
Щодо підсолоджувачів, використовуйте кленовий сироп, стевію, нектар агави або цукор. Якщо додаєте фруктове пюре або джем, можна обійтися без додаткового підсолоджувача.
Начинка: обирайте на свій смак
Свіжі фрукти:
Ягоди: ¼ склянки полуниці, чорниці, малини або ожини
Банан: ½ банана, тонко нарізаного
Манго або ананас: ¼ склянки нарізаних кубиками.
Горіхи та насіння:
Подрібнений мигдаль, волоські горіхи або пекан — 1 ст. л
Гарбузове або соняшникове насіння — 1 ст. л
Подрібнений кокос — 1 ст. л
Підсолоджувачі:
Мед, кленовий сироп, фініковий сироп або сироп агави — 1 ч. л
Хрусткі добавки:
Гранола — 2 ст. л
Какао-крупка — 1 ст. л
Подрібнене печиво (наприклад, крекери) — 1 ст. л
Соуси та намазки:
Арахісове, мигдалеве або масло кеш’ю — 1 ч. л.
Фруктові компоти — 2 ст. л.
Шоколадний соус — 1 ч. л.
Інші цікаві доповнення:
Сухофрукти — 1 ст. л.
Кориця або мускатний горіх — ¼ ч. л.
Збиті вершки — 1 ст. л.
Начинка — це місце для експериментів! Можна зробити пудинг класичним або перетворити його на справжній десерт.
Як приготувати чіа-пудинг
Змішайте насіння чіа, молоко та підсолоджувач у чашці або баночці.
Перемішайте та залиште на 5 хвилин, потім знову добре розмішайте.
Поставте в холодильник на ніч або мінімум на 3−4 години.
Перед подачею ще раз перемішайте, додайте улюблену начинку — і насолоджуйтеся!
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram