
Господарське мило є дешевим засобом, який може вирішити чимало побутових проблем при правильному застосуванні. Господині використовують господарське мило не лише для рук, але й для прання, чищення різних меблів та поверхонь. Досвідчені фахівці навіть смажать його на сковорідці.
Це потрібно для того, щоб відчистити нагар, який накриває посуд через налипання жиру та пригорання на внутрішній та зовнішній поверхні, пише 24 Канал. Однак для незвичної процедури вам знадобиться терка.
Для чого смажити господарське мило на сковорідці
Невеличкий шматок господарського мила треба потерти на дрібній терці. Усю цю мильну стружку потрібно рівномірно нанести на сковорідку й додати трішки води. Її потрібно трошки, щоб лише ледь-ледь покрити мильну стружку.
Далі потрібно увімкнути плиту на 5 хвилин, щоб господарське мило повністю розчинилося й перетворилося на однорідну масу. Після цього сковорідку вимикайте й залишайте з милом всередині доти, поки вона не охолоне. Господарське мило добре виведе нагар, тому достатньо буде лише протерти сковорідку губкою.
Як почистити сковорідку від нагару
Завдяки господарському милу можна почистити сковорідку ще й зовні. Натріть його так само на дрібній терці й розчиніть у теплій воді до такої консистенції, щоб це вам нагадувало густу кашу.
Далі візьміть кілька столових ложок соди й погасіть оцтом. Цю суміш додайте до рідини з господарським милом. Сковорідку переверніть й нанесіть отриману суміш на брудну поверхню, залишаючи в такому стані її на 15 хвилин. Після зазначеного часу щіткою почніть забирати нагар. Додатково процедуру можна повторити ще раз.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram