Незалежно від того, готуєте ви солодку чи солону страву, чи просто перекушуєте, ці горіхи — це чудовий вибір.
Горіхи, відомі своїм вишуканим смаком, легкістю перекусу та універсальністю в усіх видах рецептів, є основними продуктами домашньої кухні. Їх можна додавати до випічки, кидати в пікантні страви або просто їсти жменями. Горіхи також можуть зберігатися довго. Хоча всі горіхи корисні для здоров’я, деякі сорти займають перше місце. Про це
пише NV.
МигдальВін популярний через вміст клітковини. Порівняно з іншими деревними горіхами сирий мигдаль містить більше клітковини, яка є ключовою для здорового травлення, холестерину в крові та цукру в крові. Він також є чудовим джерелом вітаміну Е та магнію, які борються з окислювальним стресом і підтримують функцію м’язів, відповідно. У США люди щодня споживають лише близько 50 відсотків рекомендованої кількості магнію, тому додавання до вашого раціону може допомогти збільшити споживання.
Як їсти мигдальДля вишуканої вечері додайте підсмажений мигдаль до лінгвіні та вашого улюбленого соусу. Додайте до м’ясних страв хрусткості та білка. Для приготування безглютенових млинців використовуйте мигдальне борошно. Подрібніть горіх і змішайте з борошном, інжиром і маслом, щоб приготувати домашні мигдальні крекери.
Горіхи макадаміяУ горіхах макадамія більше мононенасичених ("хороших") жирів порівняно з іншими горіхами. Ці жири можуть підвищити рівень холестерину та знизити артеріальний тиск, потенційно сприяючи роботі серця. Маслянисті горіхи також мають високий вміст марганцю, який необхідний для здоров’я кісток, і міді, яка приносить користь шкірі та нервовій системі.
Як їсти горіхи макадаміяДля ситної вечері посипте рибу або курку. Наповніть домашню веганську гранолу подрібненими горіхами. Поєднуйте жменю з шматочком фрукта для збалансованої, багатої клітковиною закуски. Додайте подрібнені горіхи макадамії в йогурт, сир або салат.
ФісташкиЦе унікальний вид горіхів, оскільки вони є чудовим джерелом калію, хоча містять трохи більше білка, ніж деякі інші. Це робить їх чудовим джерелом рослинного білка для тих, хто дотримується веганської або вегетаріанської дієти. Ви також можете бути здивовані, дізнавшись, що фісташки містять високий вміст мелатоніну, гормону, який регулює циркадний ритм організму (тобто внутрішній годинник) і режим сну.
Як їсти фісташкиПюруйте фісташки з грецьким йогуртом, щоб створити соус із зеленим відтінком, а потім подавайте зі смаженим гарбузом. Посипте подрібненими фісташками піцу з баклажанами та гранатом. Приготуйте смачний фісташковий салат, змішавши горіхи з овочами та зеленню.
Бразильські горіхиВони є одним із джерел селену, важливого мінералу та антиоксиданту. Лише один бразильський горіх на день забезпечить рекомендовану добову норму споживання. Селен є ключовим, тому що він підтримує імунітет, функцію щитовидної залози та репродуктивне здоров’я. Більше того, великі горіхи багаті магнієм, міддю, цинком, клітковиною та вітаміном Е, які необхідні для оптимального здоров’я.
Як їсти бразильські горіхиХоча це рідко, але можливий розвиток токсичності селену через споживання великої кількості бразильських горіхів. Пам’ятаючи про це, найкраще їсти не більше трьох бразильських горіхів на день (і насолоджуватися ними лише час від часу). Подрібніть їх і використовуйте замість кедрових горіхів у песто. Насолоджуйтеся разом зі свіжими фруктами або шматочком чорного шоколаду. Посипте морозиво, йогурт або сир подрібненими смаженими бразильськими горіхами.
Волоські горіхиХоча всі горіхи містять корисний жир для організму, вміст у волоських горіхах особливо вражає. Порівняно з іншими горіхами, вони можуть похвалитися найбільшою кількістю омега-3 жирних кислот, які мають протизапальну дію на серце. Вони також відіграють важливу роль у роботі мозку та очей. Настільки, що вважаються одним із найкращих продуктів для здоров’я мозку — факт, який легко запам’ятати, коли ви помітите, що горіхи схожі на мозок.
Як їсти волоські горіхиПодайте волоські горіхи зі смаженою брюссельською капустою та виноградом для унікального гарніру. Приготуйте пряні волоські горіхи для смачної закуски або компонента дошки, покладіть в курячий салат для хрускоту, або в бананові кекси чи хліб.
ПеканВони є одними з найкращих горіхів для споживання завдяки їхньому різноманітному харчовому профілю, який включає клітковину, вітамін Е, здорові жири та необхідні поживні речовини, такі як магній, фосфор і кальцій. Разом ці поживні речовини забезпечують антиоксидантні та протизапальні переваги для організму.
Як їсти пеканВикористовуйте пекан замість сухариків у супах, рагу або салатах. Зробіть пюре з солодкої картоплі гарніром із підсмажених горіхів пекан, або додайте у печиво чи випічку.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:00
0
171