RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Адвокат Чернівецької облради поширює брехню про шкідливість вакцинації, – МОЗ

Людина, яка називає себе адвокатом Сергієм Гулою, поширює в мережі серію відео, у яких переконує українців у тому, що вакцинація є шкідливою.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров’я у Facebook.



Зазначається, що Гула поширює неправдиві твердження про "аутизм від щеплень проти кору" та "заборону такої вакцини в Японії".

"У своїх відео він використовує маніпуляції, відверту брехню, видає неправдиві твердження за факти, дезінформує людей. Подібні дії в умовах спалаху кору несуть загрозу національній безпеці країни та кожному українцю!", - повідомили у МОЗ.

Водночас на ФБ-сторінці міністерства спростовано два фейки, які були поширені Сергієм Гулою в його відеозаписах:

Фейк 1: На 20 секунді відео (https://goo.gl/3UVTZE) під назвою "Кір - чому в Японії заборонили вакцин проти кору?" Сергій Гула заявляє: “Чому Японія заборонила вакцинацію проти кору або, в нас як кажуть, КПК. Тройна відповідно вакцина - кір, краснуха, свинка. От. І ця вакцина була в Японії заборонена.” Також автор відео заявив на 1 хвилині 25 секунді: “По Японії. Перше, що треба знать. По кору. Чому була відмінена ця вакцинація. Навіть в рекомендованих їх немає.” Автор не уточнює, коли саме була заборонена вакцина, вакцина якого виробника тощо.

Факт 1: В Японії не заборонена вакцинація проти кору. Навпаки - в цій країні щеплення проти кору та краснухи (Measles, Rubella - MR) входить до планової вакцинації згідно з японським Календарем щеплень (https://goo.gl/BaeoC6, останнє оновлення у серпні 2018 року).

Також Японія має високий рівень імунізації проти кору. Так, у 2016 році рівень охоплення вакцинацією становив 97% (перша доза у віці одного року) і 93% (друга доза у 5-6 років), за даними ВООЗ від 20 червня 2018 року (https://goo.gl/viDToX).

Варто відзначити, що в Японії припинили використовувати вакцину КПК - у 1993 році.

Починаючи з 1994 року уряд Японії зайняв пасивну позицію щодо вакцинації (https://goo.gl/LynGeu). У період між 1999 і 2003 роками Японія пережила кілька спалахів кору. Адже рівень охоплення вакцинацією був значно нижчий (від 75 до 81%), ніж в інших країнах (https://goo.gl/3qNfFp). А з 2006 року в цій країні до календаря щеплень була введена друга доза вакцини проти кору.

Фейк 2. В цьому ж відео автор залякує людей та пов’язує вакцинацію з аутизмом (6:04)

Факт 2. Вакцинація не призводить до аутизму. Центр контролю та профілактики захворювань у США, медичний інститут Національної академії наук Великобританії та британська Національна служба охорони здоров’я провели дослідження та спростували будь-який зв’язок між вакциною і виникненням аутизму. Також існує понад десяток досліджень, результати яких спростовують зв’язок між вакцинацією і розвитком аутизму.

Звідки з’явилась дезінформація про начебто зв’язок між вакциною проти кору, краснухи, паротиту та аутизмом? У 1998 році у відомому британському медичному журналі було опубліковано статтю про такий зв’язок. Пізніше з’ясувалося, що автор статті — лікар Ендрю Вейкфілд — сфабрикував (https://goo.gl/SqsPSL) усі факти. Його визнали винним у порушенні професійної етики та виключили з медичного реєстру Великобританії.

Спростування інших фейків автора відео за посиланням: https://goo.gl/c9Nh7k
", - йдеться у пості міністерства охорони здоров’я.



Водночас, як повідомив у Facebook правозахисник Володимир Косенко, Сергій Гула представляє Чернівецьку обласну раду у справі за позовом громадської організації "Правозахисне бюро "Ми - є!" до обласної ради, в якому ГО просить суд визнати протиправними дії Чернівецької обласної ради по зверненню до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України про захист інституції сім'ї в Україні як такі, що є підбурюванням до дискримінації (прямої та непрямої) за ознаками сексуальної орієнтації, та утисками.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
24-02-2019, 11:16
Коментарів 0 Переглядів 9 903

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.