RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Виробниче вирощування лосося на фермах призводить до втрати життєво важливих поживних речовин. У зв'язку з цим додавання в раціон диких "кормових" видів (скумбрія, анчоуси і оселедець) може поліпшити здоров'я. Ці види риб залишаються багатими на необхідні поживні речовини.

Як пише scitechdaily.com з посиланням на дослідження в журналі Nature Food, вчені виявили у філе лосося зниження вмісту шести з дев'яти поживних речовин - кальцію, йоду, заліза, омега-3, вітаміну B12 і вітаміну А, але підвищений рівень селену і цинку.



"Більшість диких "кормових" риб відповідають рекомендаціям щодо дієтичних поживних речовин при менших розмірах порцій, ніж вирощений атлантичний лосось, включно з жирними кислотами омега-3, які, як відомо, знижують ризик серцево-судинних захворювань та інсульту", - йдеться в публікації.

Провідний автор, доктор Девід Віллер з факультету зоології Кембридзького університету констатував, що більшість видів дикої риби, використовуваної як корм, мають таку ж або більшу щільність та набір мікроелементів, ніж філе вирощеного лосося:

"Хоча люди, як і раніше, насолоджуються поїданням лосося, їм слід подумати про те, щоб їсти дедалі більше й більше різноманітних видів диких риб, як-от сардини, скумбрія й анчоуси, щоб отримувати більше необхідних поживних речовин".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
8-08-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 282

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.