RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Багато людей під час відчуття голоду можуть споживати набагато більше їжі, ніж це потрібно. Це називається "харчовою жадібністю".

Що це таке та як опанувати цей стан, розповідає дієтологиня Світлана Марійко в Instagram.



У чому проявляється харчова жадібність

Харчову жадібність не завжди помічаємо, вона шифрується у таких думках:

"Треба доїсти цю половинку персика, не викидати ж"
"Воно все таке смачнезне! Вже не лізе, але хочу ще"
"Тут у рестіку/на весіллі/на all inclusive стільки всього різного, цікавого.Ніколи не їла- спробую все"
"Голодна така! Зараз як повечеряю і чайком полірну".
"З'їм цей тортик, бо завтра вранці мої всі встануть, точно хтось кусне".

Які причини харчової жадібності



За словами експерта з харчування, перша причина — фізіологічна, тобто ми їмо жадібно, бо дуже голодні.

"Надто велика пауза між їжею, випили каву замість сніданку, звісно організм це компенсує і їсти будем поспіхом та ще більше, ніж треба (компенсацію ніхто не відмінив", - зазначила Світлана.

Друга причина — це цікавість і гедонізм.

"Це історія з inclusive чи у подорожах до інших країн, коли просто хочеться спробувати все, бо воно інакше.Або тоді, коли їжа — це кайф, насолода, і вона настільки сильна, що тілесні сигнали "сита вже, досить" просто ігноруються", - повідомила дієтолог.

Третьою причиною є минуле та досвід.

Експерт пояснила, що часто все ховається у минулому: хто ріс в небагаті 80-90-ті, тепер хочуть відігратись смачною їжею навіть понад міру.
З того ж неситого дитинства йде і звичка нічого не викидати, так привчили батьки, що викидати їжу не можна та треба доїсти все з тарілки. Чи розуміння, що завтра цієї смакоти не буде і треба наїстись наперед.

Як опанувати цю звичку

Світлана розказала, що з усім можна і треба акуратно працювати, залежно від причини. Інколи треба зупинити себе і сказати:" Все у мене є і завтра буде".

Або: "Всього на світі не перепробуєш.Спробуй сьогодні тільки це". Або: "Ти ж розумієш, що краще класти собі й дітям меншу порцію і за потреби добавку?Бо доїдати за всіма не зможеш, а викидати свій труд у смітник не хочеш!"


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-08-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 482



Одночасно заспівали 1356 учасників, що стало рекордом у категорії “Наймасовіше виконання колядки”.

Чоловіка за заслуги нагородили орденом "За мужність" та медаллю "Захиснику Вітчизни".
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Одночасно заспівали 1356 учасників, що стало рекордом у категорії “Наймасовіше виконання колядки”.


Асад  втік до Путлера, а куди втікатиме той? Блог Ярослава Волощука
Найвагомішою подією останніх двох тижнів стало несподівано швидке падіння режиму Башара Асада.
Користуймося, але безпечно. Блог Юлії Пацаранюк
До того, що Чернівці в години знеструмлень перетворюються на вулик, який гуде генераторами, ми вже звикли.
ВІДЕО Переглянути все відео

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.

Голосування чернівчан лише підкреслює позитивний імідж автосалону та доводить, що справді American Wheels виправдовує довіру та розвиває автомобільну сферу в Україні.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.