Скільки насправді варити креветки: як правильно приготувати морепродукти

Їжа / Смачні рецепти
6 026
0

Креветки - це смачний і корисний продукт, який можна швидко і легко приготувати вдома. Питання про те, скільки варити креветки і як це робити правильно, виникає у багатьох.

Главред розповів про основні етапи приготування креветок, щоб страва вийшла ідеальною.



Як правильно варити заморожені креветки?

Заморожені креветки бувають двох видів: сірого кольору (сирий продукт) і рожевого (попередньо зварений). Перед варінням заморожені креветки потрібно розморозити, хоча багато господинь готують їх одразу, пише SouthernLiving. Для цього можна помістити їх у холодильник на ніч або розморозити в холодній воді.

Підготуйте воду: налийте в каструлю достатньо води, щоб вона повністю покривала креветки. Додайте сіль, лавровий лист і спеції за смаком (кріп, перець, часник).

Доведіть воду до кипіння.

Скільки варити заморожені креветки після закипання?

Сирі креветки (сірого кольору) варяться 3-5 хвилин після закипання води. Вони стають рожевими і злегка прозорими, коли готові.

Попередньо варені креветки (рожевого кольору) готуються всього 1-2 хвилини, оскільки вони вже пройшли термічну обробку.

Не переварюйте креветки, інакше вони стануть гумовими і втратять смак.

Як варити креветки: у киплячу воду чи ні?

Найкраще класти креветки в уже киплячу воду. Це дає змогу зберегти їхню текстуру та смак. Однак якщо ви хочете зробити бульйон, використовуйте голови та панцирі, додавши їх у холодну воду, доведіть до кипіння і тільки потім додайте очищені креветки.

Як визначити готовність креветок під час варіння?

Готовність креветок визначається за їхнім кольором і формою:

Креветки стають рожевими або злегка помаранчевими.
Хвіст закручується в кільце.
Вони набувають щільної, але ніжної текстури.

Корисні поради щодо приготування креветок

Очищення креветок:

Видаліть голову і ніжки.

Зніміть панцир, використовуючи ножиці або руками.

Видаліть кишкову вену, зробивши надріз на спинці.

Використовуйте голови та панцирі для приготування ароматного бульйону.

Як подавати варені креветки?

Варені креветки мають нейтральний смак, який можна доповнити соусами та спеціями. Популярні варіанти соусів:

Часниковий соус.
Айолі.
Вершковий або сирний соус.
Йогуртовий соус дзадзікі.

Для приготування соусів рекомендується подрібнювати інгредієнти блендером, щоб отримати однорідну текстуру.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.