Скільки насправді варити креветки: як правильно приготувати морепродукти

Їжа / Смачні рецепти
3 979
0

Креветки - це смачний і корисний продукт, який можна швидко і легко приготувати вдома. Питання про те, скільки варити креветки і як це робити правильно, виникає у багатьох.

Главред розповів про основні етапи приготування креветок, щоб страва вийшла ідеальною.



Як правильно варити заморожені креветки?

Заморожені креветки бувають двох видів: сірого кольору (сирий продукт) і рожевого (попередньо зварений). Перед варінням заморожені креветки потрібно розморозити, хоча багато господинь готують їх одразу, пише SouthernLiving. Для цього можна помістити їх у холодильник на ніч або розморозити в холодній воді.

Підготуйте воду: налийте в каструлю достатньо води, щоб вона повністю покривала креветки. Додайте сіль, лавровий лист і спеції за смаком (кріп, перець, часник).

Доведіть воду до кипіння.

Скільки варити заморожені креветки після закипання?

Сирі креветки (сірого кольору) варяться 3-5 хвилин після закипання води. Вони стають рожевими і злегка прозорими, коли готові.

Попередньо варені креветки (рожевого кольору) готуються всього 1-2 хвилини, оскільки вони вже пройшли термічну обробку.

Не переварюйте креветки, інакше вони стануть гумовими і втратять смак.

Як варити креветки: у киплячу воду чи ні?

Найкраще класти креветки в уже киплячу воду. Це дає змогу зберегти їхню текстуру та смак. Однак якщо ви хочете зробити бульйон, використовуйте голови та панцирі, додавши їх у холодну воду, доведіть до кипіння і тільки потім додайте очищені креветки.

Як визначити готовність креветок під час варіння?

Готовність креветок визначається за їхнім кольором і формою:

Креветки стають рожевими або злегка помаранчевими.
Хвіст закручується в кільце.
Вони набувають щільної, але ніжної текстури.

Корисні поради щодо приготування креветок

Очищення креветок:

Видаліть голову і ніжки.

Зніміть панцир, використовуючи ножиці або руками.

Видаліть кишкову вену, зробивши надріз на спинці.

Використовуйте голови та панцирі для приготування ароматного бульйону.

Як подавати варені креветки?

Варені креветки мають нейтральний смак, який можна доповнити соусами та спеціями. Популярні варіанти соусів:

Часниковий соус.
Айолі.
Вершковий або сирний соус.
Йогуртовий соус дзадзікі.

Для приготування соусів рекомендується подрібнювати інгредієнти блендером, щоб отримати однорідну текстуру.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
22:23
У якій країні ЄС можна оперативно отримати громадянство
22:00
У Чернівцях відремонтують ще один міжбудинковий проїзд
21:38
Гороскоп на 22 лютого для всіх знаків зодіаку
21:20
Медик розповів, що спричиняє 80% випадків інсульту
20:58
Найпопулярніші паролі, які можна зламати за секунди: перевірте, чи є ваш у списку
20:37
Поліцейські попереджають про шахрайство: буковинці втрачають тисячі гривень
20:18
Активізуються інформаційні диверсії: СБУ зробило важливе попередження
19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм