Weather

Чому ковбасу ріжуть навскіс, на що це впливає та як нарізати ковбасу на святковий стіл

Здоров'я / Їжа
6 507
0

Багато людей регулярно купують ковбасу для щоденного вжитку. Крім того, вона є незмінним складником м’ясної тарілки на свята.

Вибір ковбасних виробів вражає різноманіттям, але чи замислювалися ви, чому цей делікатес часто нарізають під кутом? Здається, що все полягає лише у красі нарізки — так ковбаса на новорічному столі виглядатиме більш ефектно. Однак, як виявляється, є і більш практичне пояснення. Про це пише NV.



Кумедна легенда

Існує історія про віденського м’ясника, який випадково нарізав ковбасу під кутом через курйозний інцидент. Якось зранку він виявив мишу в своєму черевику, тож вирушив на роботу, вдягнувши взуття лише на одну ногу. Це заважало йому зосередитися, і він нарізав ковбасу навскіс. Проте згодом м’ясник виявив, що таке нарізання приваблює покупців більше, ніж звичайне, і вирішив відтепер продавати ковбасу лише нарізаною під кутом. І хоча це лише красива легенда, є і більш практичне пояснення щодо такого виду нарізки.

Практичність і технологічна потреба

Під час термічної обробки структура м’яса змінюється: волокна стають щільнішими і жорсткішими. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, ніж натрапляє на опір, а скибочки виходять нерівними. Натомість косий зріз дозволяє легко і акуратно поділити продукт на рівні шматочки, зберігаючи його форму.

Естетика і маркетинг

Косий зріз ковбаси виглядає естетично привабливим. Завдяки більшій площині зрізу товар має вигідний вигляд на вітрині, привертає увагу покупців і дозволяє оцінити його якість та склад. Нарізана під кутом ковбаса матиме більш естетичний вигляд на святковому столі. Та перед цим краще потренуватися, щоб шматочки були однакової товщини — поекспериментуйте, коли готуватимете сендвічі на перекус. Ба більше, зріз під кутом створює ілюзію більшого розміру скибочки. Наприклад, для одного бутерброда достатньо 1−2 шматочків, тоді як при прямій нарізці довелося б взяти більше.

Смак і економія

Кулінари зазначають, що косі скибочки мають більшу площу дотику з ротовою порожниною, що посилює смакові відчуття. До того ж це ще й економічно вигідно: тонка нарізка дозволяє довше насолоджуватися улюбленим продуктом.

Тож, нарізаючи ковбасу під кутом, ви отримуєте не лише зручність, але й вишуканий вигляд продукту, який задовольняє естетичні та смакові потреби. Ви можете нарізати під кутом не лише ковбасу, але й сир, фрукти (наприклад, банани) чи хліб.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують