DataLife Engine > Їжа > Чому ковбасу ріжуть навскіс, на що це впливає та як нарізати ковбасу на святковий стіл

Чому ковбасу ріжуть навскіс, на що це впливає та як нарізати ковбасу на святковий стіл


Багато людей регулярно купують ковбасу для щоденного вжитку. Крім того, вона є незмінним складником м’ясної тарілки на свята.

Вибір ковбасних виробів вражає різноманіттям, але чи замислювалися ви, чому цей делікатес часто нарізають під кутом? Здається, що все полягає лише у красі нарізки — так ковбаса на новорічному столі виглядатиме більш ефектно. Однак, як виявляється, є і більш практичне пояснення. Про це пише NV.

{reklama}

Кумедна легенда

Існує історія про віденського м’ясника, який випадково нарізав ковбасу під кутом через курйозний інцидент. Якось зранку він виявив мишу в своєму черевику, тож вирушив на роботу, вдягнувши взуття лише на одну ногу. Це заважало йому зосередитися, і він нарізав ковбасу навскіс. Проте згодом м’ясник виявив, що таке нарізання приваблює покупців більше, ніж звичайне, і вирішив відтепер продавати ковбасу лише нарізаною під кутом. І хоча це лише красива легенда, є і більш практичне пояснення щодо такого виду нарізки.

Практичність і технологічна потреба

Під час термічної обробки структура м’яса змінюється: волокна стають щільнішими і жорсткішими. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, ніж натрапляє на опір, а скибочки виходять нерівними. Натомість косий зріз дозволяє легко і акуратно поділити продукт на рівні шматочки, зберігаючи його форму.

Естетика і маркетинг

Косий зріз ковбаси виглядає естетично привабливим. Завдяки більшій площині зрізу товар має вигідний вигляд на вітрині, привертає увагу покупців і дозволяє оцінити його якість та склад. Нарізана під кутом ковбаса матиме більш естетичний вигляд на святковому столі. Та перед цим краще потренуватися, щоб шматочки були однакової товщини — поекспериментуйте, коли готуватимете сендвічі на перекус. Ба більше, зріз під кутом створює ілюзію більшого розміру скибочки. Наприклад, для одного бутерброда достатньо 1−2 шматочків, тоді як при прямій нарізці довелося б взяти більше.

Смак і економія

Кулінари зазначають, що косі скибочки мають більшу площу дотику з ротовою порожниною, що посилює смакові відчуття. До того ж це ще й економічно вигідно: тонка нарізка дозволяє довше насолоджуватися улюбленим продуктом.

Тож, нарізаючи ковбасу під кутом, ви отримуєте не лише зручність, але й вишуканий вигляд продукту, який задовольняє естетичні та смакові потреби. Ви можете нарізати під кутом не лише ковбасу, але й сир, фрукти (наприклад, банани) чи хліб.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад