
При заварюванні чай видаляє з води домішки важких металів. Такими є результати нового дослідження Північно-Західного університету в Іллінойсі. Про це пише FoxNews.
Зазначається, що пакетик чаю, заварений в одній чашці води протягом трьох-п’яти хвилин, може видалити близько 15% свинцю з цієї води, заявили дослідники. За їхніми словами, у процесі заварювання листя поглинає такі важкі метали, як свинець і кадмій.
Чим довше заварюється чай, тим менше важких металів залишається у воді, розповів автор дослідження Бенджамін Шіндел. За його словами, якщо чай заварювати якомога довше, то є шанс забрати з води всі токсини.
Під час дослідження вчені перевіряли різні види чаю, різні чайні пакетики та різні способи заварювання, щоб оцінити, наскільки добре вони поглинають свинець, хром, мідь, цинк і кадмій.
Здатність поглинати метали вони помітили в різних типах чаю у різних пакетиках. Проте виявилося, що целюлозні чайні пакетики поглинають набагато краще, ніж бавовняні та нейлонові.
Попри ці висновки, дослідники попередили, що люди не повинні покладатися лише на чай для очищення води.
"Ми не є дослідниками охорони здоров’я, тому невідомо, чи призведе зниження вмісту свинцю, яке ми спостерігали в нашому дослідженні, до користі для здоров’я всього населення. Однак я вважаю, що людям корисно знати, що заварювання чаю зменшить споживання свинцю і, можливо, інших токсинів з питної води", - сказав Шиндел.
Зазначається, що отримані результати можуть допомогти пояснити, чому населення, яке п’є більше чаю, може мати нижчий рівень захворюваності на серцеві захворювання та інсульт, ніж населення, яке споживає менше чаю, зауважив науковець.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram