Що краще для кишківника: суперфуди чи звичайні продукти

Здоров'я
2 081
0
Що краще для кишківника: суперфуди чи звичайні продукти

Відтак популярними стали різноманітні суперфуди, які містять масу корисних речовин. Та чи можуть вони замінити класичну їжу?

Відповідь – ні, а все тому, що раціон людини повинен бути багатий на клітковину, пише 24канал.



Клітковина – ключ до здоров'я кишківника

Для здоров'я кишкового мікробіома особливо важлива різноманітність клітковини, адже вона буває двох видів.

Нерозчинна клітковина потрапляє у кишківник, перетравлюється і виходить разом із продуктами розпаду. А ось розчинна клітковина працює інакше: корисні бактерії харчуються нею і виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, необхідні організму для повноцінної роботи.

Щоб усе відбувалося так, потрібно не просто їсти клітковину — потрібно споживати її різні види.

Крім того, бактерії, з яких складається кишковий мікробіом, досить вибагливі. Певні види їдять клітковину з певних продуктів: так-так, броколі потішить не всіх.

Тому паста з томатним соусом плюс овочевий салат із капусти, огірків, перцю з кропом і петрушкою (тобто цілих сім джерел клітковини) — це краще, ніж один суперфуд.

То може виключити з раціону суперфуди?

Ні, це не означає, що вам треба виключити суперфуди з меню! Просто додайте кіноа у салат, і воно зробить його поживнішим!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують