RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Побільшало туристів із-за кордону

У Чернівцях збільшилася кількість іноземних туристів. За півроку місто відвідало майже чотири тисячі мандрівників. Це екскурсійні групи з Німеччини, Польщі, Австрії. Почали частіше приїжджати туристи з Ізраїлю. Натомість кількість українців, які відвідують місто, зменшилася.
Німців вабить архітектура
і низькі ціни
Протягом літа кореспондент "МБ" мала змогу зустрічати у місті іноземних туристів. Більшість із них, побувавши у місті один раз, поверталися через півроку вже із друзями. Туристи-іноземці вивчають історію та архітектуру Чернівців, зустрічаються із жертвами Голокосту.
– Чернівці – місто, у яке хочеться повернутися. Так, у вашому місті я не вперше, – каже житель Німеччини Патрік АХІНГЕР. – Сюди хочеться повернутися. Місто дуже динамічне, а люди – розумні. Перше, що розповім друзям про Чернівці, – як мешканці з любов’ю вивчають історію свого міста. Цього року до Чернівців приїжджаю вдруге, та ще й друзів із собою взяв. Чому? Тут зовсім інший світ, для мене Чернівці – це екзотика. Бував у Тернополі, Києві, Львові, Хмельницькому, але такої архітектурної краси не бачив ніде. Вперше дізнався про місто з Інтернету. Зізнаюсь, я повернусь у ваше місто взимку разом із рідними. До того ж, для нас Чернівці – дешеве місто, тут можна гарно відпочити.
– Я також бувала у вашому місті вже декілька разів, – каже Герда АХІНГЕР. – Враження від нього різні. Зустрічалася із жертвами Голокосту, цікавилася їхнім життям. Для мене це дуже важлива інформація. Окрім того, брала участь в екскурсіях містом. Без перебільшення, такої архітектури ще ніде не бачила. Про Чернівці багато читала у різній літературі. В університеті навіть вивчила російську мову, щоби зібрати більше інформації про ваше місто.
"Маленькому Парижу" бракує реклами
Екскурсовод із 40-річним стажем Маргарита КУРЛІКОВА підтверджує, що побільшало іноземних туристів, а українських, навпаки, стало менше: "Влітку майже немає замовлень на екскурсії. Це сезонне явище. Восени за день проводили і декілька екскурсій, а взимку довелося відмінити недільні екскурсії".
– У кожній країні є піковий туристичний час, а є час спаду, – каже екскурсовод. – Зима та літо – це не найкращий сезон для туристів та екскурсій. Це період, коли люди зайняті або хочуть відпочити на морі. Це перша причина, чому зменшилася кількість наших туристів. По-друге, Чернівці – не дуже розкручене місто. Стільки захвату чую від туристів зі східного регіону, які випадково потрапили до Чернівців.
Валерія ЧОРНЕЙ

ФАКТ
Як засвідчує статистика, попередніми роками потік українських туристів до Чернівців зростав. Якщо 2007 року наше місто відвідало 40 тисяч 126 українських туристів, то 2008-го – 41 тисяча 879. Усього Чернівці 2007 року відвідало майже 76 тисяч туристів, а 2008-го – понад 96 тисяч.

"У нас є все, крім моря"
Володимир ПУЛИНЕЦЬ,
НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ МІСЬКОЇ РАДИ
За півроку в Чернівцях значно збільшилася кількість туристів-іноземців. Місто відвідало майже чотири тисячі туристів з інших країн. Після 600-ліття міста іноземці почали більше приїжджати до нас. Місто зустрічає екскурсійні групи з Німеччини, Польщі, Австрії. Зауважу, що збільшилася кількість туристів, які приїжджають з Ізраїлю. Можемо говорити, що розвивається так званий ностальгічний туризм. Люди з Ізраїлю повертаються до улюблених Чернівців, хочуть відвідати синагоги, давніх друзів, родичів. Ми повинні сприяти такому туризму. Яким чином? Наприклад, відновлювати релігійні пам'ятки, заради яких люди приїжджають у місто.
Робиться чимало для того, щоби Чернівці були привабливими для туристів. За кордоном та по Україні ми розповсюджуємо рекламну продукцію.
Розробляємо спільний із Німеччиною проект. Ми хочемо показати іноземним туристам, що Чернівці та область загалом – унікальний туристичний об'єкт. У нас є все, окрім моря. Тут можна відвідати і гори, і печери, і оздоровитися, і насолодитися активним відпочинком!
Зауважу, що є зміни у внутрішньому туризмі. За півроку справді був відчутний спад у відвідуванні міста українськими туристами. На все впливає криза”.
20-08-2009, 12:13
Коментарів 0 Переглядів 2 238

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.