RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Якщо зустріч Нового року в колі сім’ї вас не задовольняє, спробуйте своєрідні святкові екстрим-варіанти. Про них нам розповів виконавчий директор екстримального центру "Садниста" Іван КИСЕЛИЦЯ. Щоправда, він зазначив, що екстремальний Новий рік – для підготовлених туристів.

СВЯТКУВАННЯ У ПЕЧЕРІ. Для такого відпочинку підійде тернопільська печера "Млинки", яка обладнана для екскурсій. А у нашій області можна зустріти Новий рік в печері "Буковинка" у Новоселицькому районі. До неї легко потрапити, тож її часто відвідують. Хоча спелеологи не дуже добре ставляться до таких розваг, адже печери – це заповідна територія.
Скільки коштує: екскурсія печерами коштує 50 гривень із людини, додаткова оплата – за транспорт. А загалом така поїздка на один день для групи з 15 осіб обійдеться у тисячу гривень. Новорічні розцінки можуть бути вищими.

НА ГОВЕРЛІ. Багато чернівецьких туристів зустрічали Новий рік на найвищій вершині України – Говерлі. Але майте на увазі, що погода тут не завжди сприяє відпочинку і є непередбачуваною. На вершині може не бути снігу, але взимку там постійно є вітер. Тому для такої зустрічі Нового року насамперед потрібно мати хороше спорядження – штормові намети, пуховий одяг, хороше взуття. Приготуйтеся до того, що доведеться ночувати у наметі, на вершині, де постійно віє вітер, тож задоволення від цього не надто багато.
Є варіант зустріти Новий рік у Лазещині в урочищі Козмещик біля підніжжя Говерли. Тут є котеджі, які опалюються дровами, генераторами.
Скільки коштує: хороше спорядження коштує понад тисячу доларів. Дорога автобусом у район Говерли – 40-50 гривень. А далі до турбази "Заросляк", яка знаходиться біля підніжжя вершини, підвозить таксі. Найдешевше їхати потягом (до урочища Лощини), це коштує приблизно 10-15 гривень, а звідти – пішки до підніжжя Говерли.
Якщо їхати до села Лазещини, то квиток на автобус обійдеться у 30-50 гривень. Можна їхати потягом з Чернівців до Коломиї, а потім до Рахова. Проїзд – приблизно 20 гривень.

ЗУСТРІЧ НОВОГО РОКУ В КОЛИБАХ. Серед професійних туристів популярно зустрічати Новий рік у колибах. Влітку тут живуть пастухи, але вони йдуть звідти у середині жовтня. Взимку колиби доступні для кожного, головне знати, де вони знаходяться. Приваблива така пропозиція тим, що святкування відбувається на природі, далеко від людей та цивілізації. Але є ймовірність, що перед вами хтось вже встиг зайняти колибу.
Чимало колиб розташовано у районі гори Хом’як в Івано-Франківській області. У Чернівецькій області такий відпочинок можливий на горі Сінній у районі Путили.
Скільки коштує: автобусний квиток до Путили коштує приблизно 30-50 гривень. Усі інші витрати – на продукти харчування.

НОВОРІЧНИЙ АВТОКВЕСТ. Цілковитий і незвичний екстрим – зустріти Новий рік, граючи в автоквест. Наприклад, розгадувати новорічні загадки і шукати Діда Мороза та Снігуроньку. Іван Киселиця каже, що з такою пропозицією ще ніхто не звертався, але це можна організувати.
Скільки коштує: в середньому гра з команди обходиться у 150 гривень. Щоби провести гру, потрібно шість-сім команд. Можна залучити і Діда Мороза, і Снігуроньку, але в такому разі гра обійдеться значно дорожче.
Людмила ОСАДЧУК

ПОРАДА
Де можна
в Карпатах зекономити
Нині ціни на відпочинок досить дорогі і стартують від 120 гривень з особи на добу. У туристичних комплексах ціна проживання – від 250 гривень. Але якщо ви бажаєте зекономити і при цьому готові відмовитися від гарячої ванни чи номерів люкс, тоді оплата за проживання може бути дешевшою.
– У Яблуниці та Верховині є туристичні бази спортивних організацій, – розповідає Іван Киселиця. – Ці заклади є бюджетними, а тому не дуже дорогими. Наприклад, у Верховині є спортивна база, де проживають у кімнатах блочної системи. Тут є опалення і душ. Проживання коштує 60 гривень з особи на добу. Спортивна база у Яблуниці знаходиться неподалік старих
підйомників. Проживання обійдеться приблизно у 30 гривень з особи, але там часткові зручності, а в кімнатах – лише ліжка.
18-12-2008, 09:56
Коментарів 0 Переглядів 3 239

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.