RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ніщо не створить такого затишку в домі, як аромат свіжоспеченого хліба. І сьогодні досить просто цього досягти – лише купити електричну хлібопіч.
– Користуюся хлібопічкою вже два роки, – розповідає чернівчанка Ксенія. – Звичайно, це не такий буденний прилад, як, наприклад, плита чи мікрохвильовка. Ви, ймовірніше, не будете випікати в ній хліб для щоденних потреб. По-перше, хліб цей дуже смачний і дуже швидко з’їдається. По-друге, він виходить дорожчим, ніж магазинний, зважаючи на ціну борошна та електроенергії. Але все ж таки я дуже раджу купити хлібопіч. Адже у магазині ви ніколи не купите такого смачного, свіжого, по-справжньому домашнього хліба. Ви можете пекти його з різними добавками – зернятами, горіхами, сухофруктами, спеціями. Можете спекти в цій пічці кекс чи справжню паску. Є в неї і функція приготування джему, але ми її ще не випробовували...
Хлібопечі, представлені в чернівецьких магазинах електроніки та побутової техніки, мають практично однакові характеристики та функції. Хоча можуть суттєво відрізнятися ціною – від 450 до 800 гривень.
– Тут річ переважно у фірмі, – пояснила продавець-консультант одного з магазинів Наталя. – Якщо це відома марка, давно представлена на ринку, її виріб коштуватиме дорожче. Якщо фірма-виробник маловідома – виріб може бути дешевшим майже у півтора рази, хоча ні якістю, ні технічними параметрами не поступається дорожчим зразкам.
Трохи позначається на ціні й новизна моделі. Проте найновіші не мають якихось особливих функцій. Різниця лише в тому, що, користуючись старою моделлю, ви мусите розуміти деякі символи на панелі управління приладу. А на новій усе розписано чіткіше, кожна кнопка чітко позначена.
Як працює хлібопіч
Практично всі хлібопічки працюють однаково. У ємність з антипригарним покриттям і ручкою завантажують інгредієнти (борошно, вода чи молоко, дріжджі, цукор, сіль тощо) відповідно до рецепта. Відтак треба обрати програму залежно від того, який саме хліб ви хочете отримати, натиснути кнопку "Старт" – і на цьому ваші дії закінчуються. Хіба що лише після відповідного сигналу, дещо пізніше, додаються наповнювачі – горіхи, зернята, сухофрукти тощо. Хлібопіч сама перемішує компоненти, встановлює температуру для приготування опари, дає тісту підрости, а потім починає випікання. Коли хліб буде готовий, ви почуєте сигнал.
Поради покупцям
– Насамперед треба визначитися, якої ваги хліб ви хочете пекти. Хлібопечі бувають розраховані на 450-, 680-, 900-грамові буханці. До речі, якщо хлібопічка може пекти 900-грамовий хліб, це зовсім не означає, що вам завжди доведеться випікати саме такий – менший у ній також без проблем приготується. А ось у маленькій пічці великого хліба, звісно, не спекти.
– Поцікавтеся всіма додатковими функціями, які має та чи інша хлібопічка. Це може бути прискорене випікання, підтримання хліба гарячим упродовж певного часу, вибір кольору скоринки тощо.
– Зверніть увагу, чи є до обраної вами моделі інструкція доступною вам мовою. Це зовсім не зайва річ, зважаючи на багатофункціональність пристрою.
Практичні поради від користувача
– Не засмучуйтеся, якщо хліб у вашій хлібопічці вийшов глевким, пересушеним чи осів, – заспокоює Ксенія. – У вас просто ще немає досвіду. Навіть якщо дуже ретельно дотримуватися інструкцій та рецептів, немає гарантії, що хліб одразу вийде хорошим. Адже на його якість впливає відносна вологість у приміщенні і навіть... висота над рівнем моря. Ми, наприклад, спочатку випікали хліб на кухні, і він виходив якимсь недопеченим. З’ясувалося, що річ у високій вологості приміщення. Тож ми перенесли пічку до вітальні, і там хліб виходить чудовим.
Олеся ДОВБУШ
16-10-2008, 15:56
Коментарів 0 Переглядів 6 558

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.