«Домашню пекарню» можна придбати за 450 гривень

у номері / споживач
6 572
0
Ніщо не створить такого затишку в домі, як аромат свіжоспеченого хліба. І сьогодні досить просто цього досягти – лише купити електричну хлібопіч.
– Користуюся хлібопічкою вже два роки, – розповідає чернівчанка Ксенія. – Звичайно, це не такий буденний прилад, як, наприклад, плита чи мікрохвильовка. Ви, ймовірніше, не будете випікати в ній хліб для щоденних потреб. По-перше, хліб цей дуже смачний і дуже швидко з’їдається. По-друге, він виходить дорожчим, ніж магазинний, зважаючи на ціну борошна та електроенергії. Але все ж таки я дуже раджу купити хлібопіч. Адже у магазині ви ніколи не купите такого смачного, свіжого, по-справжньому домашнього хліба. Ви можете пекти його з різними добавками – зернятами, горіхами, сухофруктами, спеціями. Можете спекти в цій пічці кекс чи справжню паску. Є в неї і функція приготування джему, але ми її ще не випробовували...
Хлібопечі, представлені в чернівецьких магазинах електроніки та побутової техніки, мають практично однакові характеристики та функції. Хоча можуть суттєво відрізнятися ціною – від 450 до 800 гривень.
– Тут річ переважно у фірмі, – пояснила продавець-консультант одного з магазинів Наталя. – Якщо це відома марка, давно представлена на ринку, її виріб коштуватиме дорожче. Якщо фірма-виробник маловідома – виріб може бути дешевшим майже у півтора рази, хоча ні якістю, ні технічними параметрами не поступається дорожчим зразкам.
Трохи позначається на ціні й новизна моделі. Проте найновіші не мають якихось особливих функцій. Різниця лише в тому, що, користуючись старою моделлю, ви мусите розуміти деякі символи на панелі управління приладу. А на новій усе розписано чіткіше, кожна кнопка чітко позначена.
Як працює хлібопіч
Практично всі хлібопічки працюють однаково. У ємність з антипригарним покриттям і ручкою завантажують інгредієнти (борошно, вода чи молоко, дріжджі, цукор, сіль тощо) відповідно до рецепта. Відтак треба обрати програму залежно від того, який саме хліб ви хочете отримати, натиснути кнопку "Старт" – і на цьому ваші дії закінчуються. Хіба що лише після відповідного сигналу, дещо пізніше, додаються наповнювачі – горіхи, зернята, сухофрукти тощо. Хлібопіч сама перемішує компоненти, встановлює температуру для приготування опари, дає тісту підрости, а потім починає випікання. Коли хліб буде готовий, ви почуєте сигнал.
Поради покупцям
– Насамперед треба визначитися, якої ваги хліб ви хочете пекти. Хлібопечі бувають розраховані на 450-, 680-, 900-грамові буханці. До речі, якщо хлібопічка може пекти 900-грамовий хліб, це зовсім не означає, що вам завжди доведеться випікати саме такий – менший у ній також без проблем приготується. А ось у маленькій пічці великого хліба, звісно, не спекти.
– Поцікавтеся всіма додатковими функціями, які має та чи інша хлібопічка. Це може бути прискорене випікання, підтримання хліба гарячим упродовж певного часу, вибір кольору скоринки тощо.
– Зверніть увагу, чи є до обраної вами моделі інструкція доступною вам мовою. Це зовсім не зайва річ, зважаючи на багатофункціональність пристрою.
Практичні поради від користувача
– Не засмучуйтеся, якщо хліб у вашій хлібопічці вийшов глевким, пересушеним чи осів, – заспокоює Ксенія. – У вас просто ще немає досвіду. Навіть якщо дуже ретельно дотримуватися інструкцій та рецептів, немає гарантії, що хліб одразу вийде хорошим. Адже на його якість впливає відносна вологість у приміщенні і навіть... висота над рівнем моря. Ми, наприклад, спочатку випікали хліб на кухні, і він виходив якимсь недопеченим. З’ясувалося, що річ у високій вологості приміщення. Тож ми перенесли пічку до вітальні, і там хліб виходить чудовим.
Олеся ДОВБУШ
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм