RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Про власне помешкання не мріє хіба той, хто його вже має. Квартира чи приватний будинок – це зовсім не показник вашого статусу, а відчуття захищеності, опори та розуміння того, що ви завжди маєте, куди повернутися. А й справді, постійно винаймати кімнату – не варіант, бо часті переїзди дуже виснажують, та і жити із родичами – не завжди зручно. Тому, досягнувши зрілості, більшість людей починають відкладати кошти на квартиру чи, можливо, навіть таунхаус за містом. Якщо ви прихильник першого варіанту, то, мабуть, краще звернути увагу на помешкання у новобудові, а не на вторинному ринку. Адже сьогодні забудовники уже зводять багатоповерхівки відповідно до вимог сучасного покупця – щоб і планування квартир було вільним, і вікна панорамними, і просторий балкон чи тераса, і підземний паркінг, і дитячий майданчик... Якщо ви вже знайшли квартиру в зручному для вас районі, і ціна підходить, і умови подобаються, все одно не поспішайте приймати таке складне рішення. Ще раз зважте усі "за" і "проти" та подумайте, чи все ви знаєте про забудовника та майбутнє помешкання. Щоб зменшити ваші переживання та допомогти зробити правильний вибір, ми попросили представників будівельної корпорації Bitidi Group відповісти на найбільш поширені запитання потенційних покупців.



1. Який договір буде укладено між покупцем і забудовником?


Це питання і справді є важливим при покупці житла. Як правило, кожна будівельна компанія практикує укладати і покупцем договір за усталеною моделлю, а не за бажанням клієнтів. Сьогодні є дуже багато варіантів угод, і кожна з них має свої плюси і мінуси для обох сторін. Якщо ви раніше не стикалися з такими процедурами краще заручитися підтримкою спеціалістів, адже не знаючи, що означають деякі пункти потім можна сильно пошкодувати. Наприклад, наша корпорація укладає із покупцями кооперативний договір пайової участі. Такий вид ведення документації є зручним і безпечним та виключає ризики для майбутніх власників квартири. Справа в тому, що в такому документі чітко прописують зобов’язання і права двох сторін, терміни і розміри внесків, термін і порядок передачі квартири у власність тощо.

2. Чи не вимагатиме забудовник, щоб клієнт, який оформив розстрочку, раніше виплатив вартість квартири?


Як відомо, існує два варіанти купівлі нерухомості – повна оплата або ж оформлення розстрочки. Якщо ви уклали договір про розстрочку із забудовником, то він не має законного права вимагати від вас виплат швидше, ніж прописано в угоді. Будівельна корпорація Bitidi Group застосовує у практиці такий спосіб продажу, адже розуміє, що покупцям легше сплачувати вартість фіксованими частинами. Зазвичай початковий внесок ставить від 30% вартості квартири, а всі наступні платежі, відповідно до можливостей покупця, можуть бути щомісячними чи щоквартальними.

3. Чи має право забудовник змінити вартість нерухомості?


Поки будівельна компанія лише пропонує вам купити квартиру, із ціною вона може робити що завгодно – завищувати, пропонувати знижку, вираховувати все до останнього метра квадратного… Але коли ви уже домовилися про конкретну вартість і зафіксували її юридично, тобто в договорі, будівельна компанія уже не може нічого змінити. Хай би там інфляції були, падіння долара чи криза, виплатити ви маєте стільки, скільки зазначено в угоді. Ні більше, ні, на жаль, менше.

4. Коли будівельна компанія повинна передати право власності на квартиру?


Загалом цей момент залежить від двох умов. Передача прав власності від забудовника відбувається після здійснення останнього платежу покупцем і, звичайно ж, введення новобудови в експлуатацію. Орієнтовно ця процедура може тривати до двох років.

5. Якою буде квартира на момент здачі?


Таке питання треба ставити конкретному забудовнику, бо зараз будівельні компанії працюють за різними принципами. Але це дуже важливий момент, адже покупцеві слід розуміти, що він має отримати. Зокрема Bitidi Group намагається зробити максимально багато, щоб зекономити бюджет майбутніх власників. У пріоритеті будівельної корпорації – щоб люди, отримуючи квартиру, думали лише про косметичний ремонт і дизайн, не більше. Тому наші бригади виконують в квартирах і маячну стяжку підлоги, і гіпсову маячну штукатурку стін, і за індивідуальним проєктом майбутнього власника розводять електрику, і встановлюють потрібні лічильники. Ми навіть беремо до уваги пропозиції покупців щодо планування квартир.



6. Які вікна, двері та інші конструкції передбачені в квартирах?


Виробництво, тип, матеріал, колір віконних і дверних конструкцій теж залежить від забудовника. Чим авторитетніша будівельна компанія, тим кращими і якіснішими вони будуть. Bitidi Group облаштовує свої новобудови енергозберігаючими металопластиковими та панорамними вікнами з алюмінієвого п’ятикамерного профілю та двокамерного скла. Також укомплектовує їх і підвіконнями. Що стосується дверей, то будівельна корпорація надає перевагу броньованим протипожежним конструкціям, додатково обладнує їх системою замикання і відеодомофоном.

7. Чи передбачена інфраструктура біля будинку?


Кількома роками раніше на цей аспект не дуже звертали увагу, але сьогодні наявність розвиненої інфраструктури значно вивищує забудовника. Зверніть увагу, що зведення деяких новобудов, на противагу житловим комплексам, не передбачає облагородження території довкола, що іноді навіть нема де залишити авто. Проєкти Bitidi Group, зокрема мікрорайон "Зоряний" – це не лише просторі квартири, а й довершена інфраструктура з усіма необхідними прибудовами. Так, на території комплексу передбачено і дитячий майданчик дитячий майданчик, і підземний паркінг, і додаткові об’єкти інфраструктури – аптеки, магазини, стоматології, салони краси.

8. Чи продумав забудовник систему безпеки?


Щоб у новому помешканню ви не хвилювалися про безпеку своїх рідних і майна, треба відразу уточнити, чи продумана забудовником система безпеки. Краще, щоб взагалі територія цілодобово охоронялася. Наприклад, мікрорайон "Зоряний перебуватиме під контролем 24/7, ЖК обладнаний камерами відеоспостереження, а квартири підключені до системи "розумний дім", щоб мешканці завжди були певними у своїй безпеці.



9. Яке опалення організоване в квартирах?


Від того, який тип опалення у приміщенні, залежатиме скільки ви платитимете за комунальні послуги і чи буде взагалі тепло у квартирі. Bitidi Group повністю перейшла на електричне опалення. Ба більше проєкти будівельної корпорації – перші електрифіковані будівлі у Чернівцях. Це означає, що на території житлових комплексів є власні підстанції, що дозволяють раціонально використовувати енергію та економити бюджет.

10. Чи має значення, скільки об’єктів забудовника здано в експлуатацію?


Кількість зведених будинків – це ще не гарант якості забудовника. Адже якщо фірма тільки відкрилася і це перший серйозний об’єкт, то, ясна річ, що більше проектів не реалізовано. Однак, коли це не перша новобудова компанії, то ви можете передбачити кінцевий результат, оцінивши її попередні роботи. Якщо будівлі вас вражають своїми характеристиками, стиль оформлення підходить, а мешканці тих ЖК задоволені своїм життям, то, мабуть, кращої реклами і не треба. Наприклад, будівельною корпорацією Bitidi Group створено уже три кращі будівлі міста – ЖК "Зоряний", ЖК "Куб House" і, звичайно ж, мікрорайон "Зоряний", а на підході – будівництво нового об’єкту на Головній, 214.

Якщо у вас є ще запитання до забудовника, звертайтеся за тел.: 050 253 6365
zoryaniy.com.ua
Редактор: Марія Фернюк
14-12-2021, 10:06
Коментарів 0 Переглядів 3 553

Теги -
Познайомитись ближче із кандидатами та їх стратегічним баченням розвитку університету можна на зустрічах зі студентами та співробітниками
Пік переходів до ПЦУ відбувся у 2023 році

Валентин Пабат працював інженером програмістом у різних компаніях, зокрема міжнародних, керував технічними відділами різних установ та організацій
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.