Експерт з лікувального харчування назвала кращу кашу для осені: як її готувати

новини
1 086
0

Перлову крупу восени важливо включити в свій раціон, адже вона зміцнює імунітет. Більш того, в міжсезоння її можна їсти не тільки у вигляді каші, але також з перловки виходить непогана "кава".

Як правильно готувати перловку, щоб отримати максимальну користь від цієї крупи в періоди поширення інфекційних спалахів, розповіла експерт з лікувального харчування та ортомолекулярної медицини Марина Кумеріна в інтерв'ю радіо Sputnik.



Як найкраще готувати перловку

У перловій каші міститься величезна кількість вітамінів.

Експерт нагадує, що перловка - складний вуглевод, який довго перетравлюється, дає відчуття ситості, енергію, при цьому не дає різких підйомів цукру. Тому перловка показана людям з діабетом.

Варити перлову кашу краще на воді, а не на молоці, щоб не збільшувати її калорійність. Таке блюдо можна їсти на сніданок або на обід - як гарнір.

До слова, щоб посилити корисні властивості каші, залийте зерна водою мінімум на дві години або на ніч. Це зменшить кількість фітинової кислоти, яка в злаках міститься в надлишку і перешкоджає засвоєнню вітамінів.

Як приготувати корисний напій з перловки
Якщо перловку прожарити в духовці до золотистого кольору і змолоти, то у вас вийде так звана "злакова кава".

Цей напій допомагає при кашлі, особливо якщо додати туди корицю або імбир.

"Це дуже корисно, особливо в період міжсезоння, інфекційних захворювань. Коли ви відчуваєте, що захворієте, заваріть таку злакову каву, і вам стане краще", - радить фахівець.


Чим ще корисна перловка

Перловка багата вітамінами D, РР, А і Е, а також групи В. Ці компоненти покращують обмін речовин, роботу нервової і серцево-судинної систем.

Також перловка насичена цинком, фосфором, хромом, а за вмістом селену, який є потужним антиоксидантом, ця крупа перевершує, наприклад, рис.

Перловку ще рекомендують вживати для нормальної роботи щитовидної залози і поліпшення роботи мозку.

Крім того, речовини, що містяться в крупі, сприяють зміцненню зубів, кісток і волосся.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.