Дослідження продовжують пов'язувати здоров'я кишечника з імунною системою, настроєм, психічним здоров'ям і навіть раком. Тому життєво важливо підтримувати здоров'я кишечника, і для цього нам потрібні "хороші кишкові мікроби", - заявила впливовий експерт Ліз Ерл.
За словами Ерл, яку цитує
Express.co.uk, "кефір-одна з найбільш корисних речей, які ми можемо зробити для свого тіла".
Як приготувати кефір в домашніх умовах
За словами Ерла, ви можете приготувати кефір вдома зі свіжих зерен, куплених у постачальника медичних товарів.
Вам потрібно змішати свіжі зерна в стерилізованій банці з молоком, - пояснила вона.
Щоб стерилізувати банку, налийте в неї окріп.
Ерл порадила використовувати незбиране молоко, приблизно 250 мл.
"Змішайте при кімнатній температурі і перемішайте", - сказала вона.
Кришку потрібно закрити, але не запечатувати, так як напій буде бродити. Потім залиште його бродити від 24 до 48 годин.
За словами Ерла, час, на який ви його залишите, залежить від того, наскільки міцним повинен бути ферментований кефір.
"Якщо ви хочете зупинити процес бродіння, вам потрібно покласти його в холодильник, щоб він охолов", - додала вона.
Дослідження продовжують пов'язувати здоров'я кишечника з імунною системою, настроєм, психічним здоров'ям і навіть раком. Тому життєво важливо підтримувати здоров'я кишечника, і для цього нам потрібні "хороші кишкові мікроби", - заявила впливовий експерт Ліз Ерл цього ранку у вівторок. За словами Ерла, "кефір - одна з найбільш корисних речей, які ми можемо зробити для свого тіла".
Що таке кефір і чому він корисний?
Кефір - це кисломолочний напій, вироблений бактеріями і дріжджами.
Ферментація-це процес, при якому хімічні зміни каталізуються за допомогою мікроорганізмів для отримання бажаного ефекту.
Згідно з дослідженнями, пробіотики-це мікроорганізми, які можуть надавати благотворний вплив на здоров'я при прийомі всередину.
Вони можуть впливати на здоров'я різними способами, сприяючи травленню, контролю ваги і психічному здоров'ю.
"Ці ефекти є результатом широкого спектру біоактивних сполук, що утворюються в процесі ферментації, і дуже різноманітної мікробіоти, які діють незалежно або синергетично, щоб впливати на ці переваги для здоров'я", - пояснюється огляд, опублікований в журналі Cambridge Core.
Згідно з оглядом, кефір також є підходящою альтернативою для людей з непереносимістю лактози.
Непереносимість лактози-поширена проблема з травленням, коли організм не може перетравлювати лактозу - тип цукру, який в основному міститься в молоці і молочних продуктах.
Непереносимість лактози може викликати безліч порушень травлення, таких як здуття живота і діарея.
Інші джерела пробіотиків
Пробіотики також природно містяться в ферментованих продуктах, таких як йогурт та квашена капуста.
Ви також можете приймати пробіотики у вигляді добавок, що може принести додаткову користь.
Як пояснює Бупа, деякі з них містять покриття або інгредієнти, які призначені для захисту бактерій від шлункового соку, а більшість з них містять більш високу концентрацію живих бактерій, ніж їх можна знайти в їжі.
"Таким чином, деякі вважають їх ефективним способом введення додаткової дози корисних бактерій у наші системи".
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-04-2021, 00:16
0
1 964