RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому людині не можна вживати їжу, коли вона відчуває сильні негативні емоції

Гарячі суперечки і конфлікти не лише можуть зіпсувати настрій, але і вплинути на фізичне здоров'я. Зокрема, якщо людина вживає їжу, коли злиться або відчуває сильні негативні емоції, вона може зіткнутися з серйозними порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.

Коли люди засмучені, сердиті або чимось стурбовані, вся внутрішня система відчуває на собі вплив подібних емоцій. Вчені зазначають, що організм не може повноцінно поглинати і перетравлювати їжу, коли людина знаходиться в стресовій ситуації. Річ у тім, що у всіх нас є дві нервові системи: симпатична і парасимпатична нервова система. Обидві функціонують по-різному.



Коли ми сердимося, активується симпатична нервова система, і в результаті цього процес травлення припиняється. Крім цього відбувається підвищення кров'яного тиску, рівня цукру і холестерину в крові, що теж не сприяє нормальному переварюванню і засвоєнню. У спокійному стані працює парасимпатична нервова система. При цьому рівень кортизолу і артеріальний тиск приходять в норму, і організм знову може без труднощів перетравлювати і засвоювати їжу.

Якщо ми приймаємо їжу, відчуваючи гнів, існує високий ризик розвитку шлунково-кишкових ускладнень, серед яких здуття живота, кислотний рефлюкс і діарея. У людей, які страждають синдромом роздратованого кишечника і колітом, симптоми можуть бути більш вираженими. У момент злості в організмі не виробляються потрібні для розщеплення їжі бактерії. Утруднюється навіть ковтання через скорочення м'язів. Більш того збільшується ризик аутоімунних захворювань, оскільки кишковий бар'єр слабшає, пропускаючи бактерії в кровотік.

Фахівці рекомендують дати собі час, щоб заспокоїтися, і лише після цього сідати за обідній стіл. Намагайтеся ретельно пережовувати їжу і не думати про погане. Так ви не лише уникнете проблем в роботі шлунка і кишечника, але і зможете уникнути переїдання.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
1-09-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 620

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.