RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* На правах реклами

Карантин в Україні може бути посилений. Де здати аналізи на коронавірус в Чернівцях*


В Україні знову зростає кількість випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Найважча ситуація спостерігається в західних регіонах країни (Львівська та Закарпатська області), а також у столиці.
Міністерство охорони здоров’я почало бити на сполох з 12 червня, коли лише за одну добу кількість нових випадків зараження досягла 753. З цього приводу відбувся брифінг, на якому глава МОЗ Максим Степанов назвав основну причину теперішньої ситуації. За словами Степанова, новий "антирекорд" пов’язаний із тим, що самі українці перестали дотримуватися правил, рекомендованих МОЗ.
Він зазначив, що послаблення карантинних заходів не є скасуванням карантину, тому ігнорувати правила карантину зараз ні в якому разі не можна. Також Степанов повідомив, що найбільшу тривогу викликає ситуація у Львівській та Закарпатській областях, а також у Києві.

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко вважає, що до ускладнення епідеміологічної ситуації призвело саме пом’якшення карантинних заходів. А за правилами адаптивного карантину, який зараз і встановлений в Україні: "Пом’якшення скасують, якщо показники заражуваності перевищують очікувані протягом трьох днів поспіль", – зазначив Ляшко.
Тому, якщо ситуація залишиться без змін, МОЗ буде змушене ввести додаткові обмеження.

Крім того, в Україні буде відновлена санітарно-епідеміологічна служба, яка "була розвалена за останні п'ять років", як повідомив Максим Степанов. План по її "реанімації" вже розроблений, і відновлена служба відповідатиме всім світовим стандартам, зазначив чиновник.

Як послаблювали карантин в Україні


Послаблення карантинних обмежень у нашій країні відбувалося в три етапи.
Перший етап розпочався 11 травня. Громадянам України було дозволено відвідування ринків, перукарень, літніх майданчиків кафе і ресторанів, дитячих майданчиків, парків.

Старт другого етапу припав на 22 травня. Тоді уряд схвалив відновлення роботи громадського транспорту, дошкільних закладів, готелів (за винятком хостелів), а також дозволив проводити релігійні служби та спортивні змагання (без глядачів).

Третій етап стартував 1 червня, коли було відновлено роботу басейнів, спортивних майданчиків, фітнес-центрів. Також 1 червня були відкриті пасажирські рейси між областями та залізничні рейси, а в вищих і середніх навчальних закладах було дозволено проведення сесій.

Сьогочасна ситуація

Оскільки в Україні був зафіксований новий рекорд за кількістю заражених за добу, 13 червня президент країни Володимир Зеленський провів селекторну нараду для Кабміну та правоохоронців. Прес-служба Офісу президента повідомила, що Зеленський очікує від уряду рішення щодо заходів, які потрібно вжити, щоб не допустити нового спалаху епідемії.
Президент порекомендував приділяти особливу увагу ринкам, громадському транспорту, магазинам – тобто, місцям підвищеного скупчення людей. Відповідальність за це лягає на установи, відповідальні за безпеку, прописану Кабінетом міністрів.

Як повідомив голова Національної поліції країни Ігор Клименко, за період карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів про порушення вимог безпеки. Суди України винесли рішення про штрафи на загальну суму 4,5 млн грн. Саме порушення карантинних заходів і стали причиною нових "антирекордів" в ситуації з коронавірусом в країні.

Тестування на коронавірус у Чернівцях

Міністерство охорони здоров'я наполегливо рекомендує громадянам України не ігнорувати карантинні обмеження: продовжувати носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, ретельно мити руки, користуватися антисептиками.

А щоб ще більш якісно убезпечити себе та своїх близьких від зараження та можливих важких ускладнень, можна здати в Чернівцях аналізи на коронавірусну інфекцію. Дослідження здійснює всеукраїнська багатопрофільна лабораторія МедЛаб.

Тут можна пройти тестування методом ІФА на два різновиди антитіл до коронавірусу:
• IgM (свіже зараження), код аналізу – 3408;
• IgG (стійкий імунітет від перенесеного раніше COVID-19), код аналізу – 3409.

Результати тестів надаються дуже швидко – лише через два робочі дні після здачі аналізу.
Редактор: Марія Фернюк
16-06-2020, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 2 258

Теги -

Після короткого відпочинку вони знову поїдуть на бойові позиції
Ярослав Іванов разом із колегами та пацієнтами пережив жахливу ракетну атаку і був поранений під час операції.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.