Ще з давнини сало займало почесне місце в раціоні українців, та й сьогодні воно вважається нашим національним продуктом.
Але запеклі суперечки про його користь і шкоду не вщухають і донині.
Корисні властивості салаСало – джерело цінних жирних кислот, зокрема – рідкісної арахідонової кислоти.
Ця речовина бере активну участь в очищенні організму, оскільки виводить із нього шкідливий холестерин і токсини.
Завдляки цьому організм стає більш здоровим і стийким до вірусів.
А щоб отримати ще потужніший ефект, варто вживати сало разом із часником.
Для зору та пам`ятіВживання сала позитивно відбивається на роботі мозку.
Адже в ньому містяться речовини, здатні стимулювати нейрони. У результаті – покращюється пам’ять, увага та гострота зору.
Сало для серцяВищезгадана арахідоновова кислота входить до складу клітинних мембран серцевого м’яза. Тому в помірних кількостях сало є чудовою профілактикою хвороб серцево-судинноїх системи.
Для досягнення помітного ефекту, вчені рекомендують включати в раціон 20-30 грамів продукту щодня.
Зменшує шкоду алкоголюСало має ще одну унікальну здатність: воно відмінно захищає слизову оболонку шлунку від впливу етилового спирту. Саме тому це відмінна закусна до алкоголю.
Тож перед вечіркою чи зустріччю з друзями обов’язково з’їж невеличкий шматочок сальця.
Сало від зубного болюБолить зуб, але немає можливості просто зараз звернутися до стоматолога? Ми маємо для тебе народний спосіб полегшити страждання.
Візьми шматочок несолоного сала і на півгодини приклади до хворого зуба. Біль має зменшитись завдяки тому, що сало знімає запалення.
Щоправда, піти до стоматолога все одно доведеться, адже сало здатне зменшити симптоми, але не лікує саму причину болю.
Норма вживання салаВживаючи сало, дуже важливо знати міру. Тоді воно принесе тобі тільки користь.
Тож радимо запам’ятати денну норму продукту для різних категорій людей.
- Активні люди, які займаються спортом – до 60 г.
- Підлітки – до 50 г.
- Люди з сидячою роботою – до 40 г.
- Особи з зайвою вагою – до 20 г.
- Вагітні – до 20 г.
Кому не можна сало – протипоказанняЗ обережністю варто споживати сало тим, хто страждає на такі хвороби:
- захворювання печінки
- хвороби жовчовивідних шляхів та жовчного міхура
- порушення обміну холестерину.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-06-2020, 02:00
0
2 710