RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Імунітет на карантині: 5 способів захистити організм

Цієї весни епідемія перекреслила всі плани – через небезпеку поширення коронавірусу безліч людей змушені працювати з дому. Що робити, щоб зберегти здоров’я, якщо ви змушені перебувати вдома?

Ізоляція: новий виклик
Чимало офісів перейшли на дистанційний формат роботи, закриті школи та дитячі садки — раптово в ув’язненні опинилися і діти. Батькам, не дивлячись ні на що, потрібно зберігати ефективність і проявляти чудеса самодисципліни в далеко не робочій обстановці. Ситуація загрожує серйозним стресом і може позначитися на здоров’ї, причому не тільки психологічному. У ваших силах зберегти його: ось кілька способів зміцнення імунітету в період роботи з дому.



Рухайтеся протягом дня
Не варто проводити весь день, сидячи за комп’ютером — вставати і розминатися необхідно не рідше кожної півгодини. Згідно з підготовленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендаціями з профілактики неінфекційних захворювань і боротьби з ними, для підтримки здоров’я людині необхідно 150 хвилин помірної активності або 75 хвилин інтенсивної фізичної активності. Це не обов’язково повинні бути активні заняття спортом: робочий день можна розбавляти розминкою, ходьбою або гімнастикою. Прості фізичні вправи легко можна знайти в інтернеті або спеціальних додатках.
ВООЗ рекомендує по можливості організувати робоче місце вдома так, щоб працювати за ним стоячи, наприклад, підклавши під комп’ютер стопку коробок або книг.


Подбайте про мікроклімат в своїй квартирі
Не варто довго перебувати в закритому приміщенні без свіжого повітря — це загрожує швидкою втомою і головним болем. Частіше провітрюйте квартиру, щоб наситити повітря киснем і провести профілактику вірусних інфекцій. У такому приміщенні працюється і дихається легше, і до кінця дня ви не будете почувати себе як вичавлений лимон. Також по можливості зволожуйте повітря – це можна зробити за допомогою побутових зволожувачів або ж просто поставивши на батарею металеву ємність з водою.

Їжте квасолю і рибу
Ізоляція, тіснота, необхідність продовжувати працювати і одночасно відповідати на питання дітей — в таких умовах мало не єдиним способом впоратися зі стресом стає їжа. На відміну від офісу, де провізію дістати складніше, холодильник в квартирі знаходиться всього в декількох кроках і часто стає єдиною віддушиною. І навряд чи в такій нервовій ситуації вам захочеться поглинати курячу грудку з овочами на пару. Не дивно – рівень кортизолу зростає, і відразу хочеться чогось солоненького, жирного або солодкого. Або навіть келих вина в середині робочого дня! У той час як вибір курячої або індичої грудки, наприклад, з морквою і шпинатом як гарнір був би оптимальним. Білки необхідні для побудови клітин імунної системи, а бета-каратин — для її зміцнення за рахунок прискорення вироблення лімфоцитів. Також для нормального функціонування всіх факторів імунітету в щоденний раціон потрібно включати селен і цинк, які містяться в морепродуктах, яловичині і бобових культурах. Так що не варто звинувачувати себе за бажання заїдати (або запивати) стрес. Краще вибрати правильні продукти і перестати турбуватися.


Шукайте у всьому позитив
Багато хто закликає не панікувати через карантину, а пошукати в цій ситуації плюси і точки зростання. Адже якщо подивитися на самоізоляцію під іншим кутом, то можна знайти в ній і позитивні сторони. Наприклад, цінувати те, що нарешті вдасться довше побути з сім’єю (так-так, не про таке єднання всі ми мріяли, знаємо) або використовувати звільнилися годинник на те, щоб переробити домашні справи, до яких ніяк не доходили руки.
Не забувайте цілуватися з чоловіком і дітьми — як не дивно, обмін своїми бактеріями з один одним підсилює місцевий імунітет.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
29-03-2020, 09:40
Коментарів 0 Переглядів 6 239

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.