RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Дуже часто перед тим, як заварити чаю чи кави, на плиту знову ставлять вже наповнений чайник з кип'яченою водою, аби підігріти її знову. Та чи варто так робити?

Чимало людей взагалі не замислюються над питанням кип'ятіння води – а дарма. Адже від цього залежить чимало чого, і не в останню чергу смак напоїв, які ви готуєте, повідомляє 24 Канал.



Чи можна кип'ятити воду двічі?

Дуже багато людей для приготування чаю чи кави використовують водопровідну кип'ячену воду, але це – далеко не ідеальна рідина. В ній можна легко знайти цілу низку домішок – зокрема і хлору, який використовується для знезараження води. Також у ній є і солі кальцію, які потім проявляються як накип на стінках чайника.

Окрім того, у дуже малих дозах у водопровідній воді можна виявити і низку важких металів – цинк, свинець та стронцій. Тому чимало людей вважають, що повторне кип'ятіння води – це спосіб зробити її безпечнішою до вживання. Втім, це зовсім не так.

Зважайте, що бактерії гинуть вже після першого кип'ятіння, тож проводити друге просто недоцільно. Жодної потреби у такому обробленні немає. Кип'ячена вода не має смаку, а якщо її закип'ятити вдруге чи втретє, вона може стати дуже несмачною. Окрім того, експерти також переконані, що повторне кип'ятіння просто "вбиває" воду.

Випаровується кисень, а домішки солі після кип'ятіння все одно лишаються, і це робить їхню концентрацію тільки більшою після кожного кип'ятіння. І попри те, що наш організм цього й не відчуває, для здоров'я це не дуже корисно.

Тож під час повторного кип'ятіння ви тільки зменшите її користь та кількість корисних сполук, а це безпосередньо вплине на властивості води. Хоч вона й буде і надалі насичувати тіло необхідною вологою, в ній не залишиться нічого корисного. Постраждає і її смак – і напої, приготовані на повторно кип'яченій воді, будуть не такі смачні.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 574


59-річний водій автомобіля "Renault Duster" наїхав на велосипедиста

Зіткнувся "Lexus" з мікроавтобусом "Ford"

Командир наголосив захисникам, що пишається їхніми потужними результатами на полі бою
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.