Чи можна двічі кип'ятити воду: відповідь точно здивує

новини / Лайфхаки
1 699
0

Дуже часто перед тим, як заварити чаю чи кави, на плиту знову ставлять вже наповнений чайник з кип'яченою водою, аби підігріти її знову. Та чи варто так робити?

Чимало людей взагалі не замислюються над питанням кип'ятіння води – а дарма. Адже від цього залежить чимало чого, і не в останню чергу смак напоїв, які ви готуєте, повідомляє 24 Канал.



Чи можна кип'ятити воду двічі?

Дуже багато людей для приготування чаю чи кави використовують водопровідну кип'ячену воду, але це – далеко не ідеальна рідина. В ній можна легко знайти цілу низку домішок – зокрема і хлору, який використовується для знезараження води. Також у ній є і солі кальцію, які потім проявляються як накип на стінках чайника.

Окрім того, у дуже малих дозах у водопровідній воді можна виявити і низку важких металів – цинк, свинець та стронцій. Тому чимало людей вважають, що повторне кип'ятіння води – це спосіб зробити її безпечнішою до вживання. Втім, це зовсім не так.

Зважайте, що бактерії гинуть вже після першого кип'ятіння, тож проводити друге просто недоцільно. Жодної потреби у такому обробленні немає. Кип'ячена вода не має смаку, а якщо її закип'ятити вдруге чи втретє, вона може стати дуже несмачною. Окрім того, експерти також переконані, що повторне кип'ятіння просто "вбиває" воду.

Випаровується кисень, а домішки солі після кип'ятіння все одно лишаються, і це робить їхню концентрацію тільки більшою після кожного кип'ятіння. І попри те, що наш організм цього й не відчуває, для здоров'я це не дуже корисно.

Тож під час повторного кип'ятіння ви тільки зменшите її користь та кількість корисних сполук, а це безпосередньо вплине на властивості води. Хоч вона й буде і надалі насичувати тіло необхідною вологою, в ній не залишиться нічого корисного. Постраждає і її смак – і напої, приготовані на повторно кип'яченій воді, будуть не такі смачні.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм