RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Учора, 19 серпня, у Чернівцях розпочався 14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль. Він триватиме впродовж семи днів. Запропоновані до перегляду фільми чернівчани та гості міста можуть побачити у двох локаціях міста – у Центрі Миколайчука та у кінотеатрі "Чернівці".

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua





Цього року під час Одеського кінофестивалю у Чернівцях представлять 46 фільмів Національної та Міжнародної конкурсних програм. Чернівчанам та гостям міста пропонують до перегляду фільми, які показували на іноземних кінофестивалях, зокрема у Берліні, США, Італії та Франції.



"Наше завдання – не дати зупинитися українській кіноіндустрії…"


"Головне завдання Одеського кінофестивалю – показати якісне українське та водночас міжнародне кіно, знайомити іноземних партнерів з українською кінематографією. Друге завдання – не дати нашій кіноіндустрії зупинитися. Сьогодні наш ворог використовує культуру, як культурну зброю. Тому, ми хочемо, щоб іноземні партнери нас підтримували, долучалися до процесу зйомок, аби ми могли демонструвати світу справді гідний та правдивий контент", – зазначила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.



За словами Анни Мачух, у конкурсних програмах Одеського кінофестивалю переважають документальні кіно.

"Можна спрогнозувати, що в українській кіноіндустрії документального кіно буде більше… Навіть під час відбору Національної та Міжнародної конкурсних програм для кінофестивалю – ми помітили, що ігрового кіно значно менше, порівнюючи з документальним. Якщо державне фінансування не відновиться, то цілком можливо, що з української індустрії – таке кіно може повністю зникнути…" – розповіла А. Мачух.





"ОМКФ – це не про шоу, а про культурну подію…"


На Одеський кінофестиваль до Чернівців завітали зіркові гості з різних областей України. Серед гостей був буковинський режисер Олександр Ткачук, який на початку повномасштабного вступив до територіальної оборони. Він також поділився своїми очікуваннями від 14-го ОМКФ.

"Очікую, що ця подія стане гарним поштовхом для розвитку кіноіндустрії та загалом культури в Україні. Шкода, що це відбувається за таких обставин, але, думаю, це для нас шанс, яким ми маємо змогу зараз скористатися для успішного майбутнього української кінематографії", – розповів О. Ткачук.



О. Ткачук каже, що з представленої конкурсної програми фільмів – його зацікавив "Довбуш".

"Я дивився програму, дуже зацікавив фільм "Довбуш", адже слідкував за його створенням, за роботою режисера – Олеся Саніна. Фільм актуальний тим, що він про боротьбу, зараз у часи війни – він буде мотиваційним для українців. Сьогодні подібні кінофестивалі є актуальними, це не про шоу, а про культурну подію. Люди йдуть дивитися нові українські фільми, які знімаються під час війни. Не кажу, що це культурний фронт, але це культура, за яку ми боремося. Якщо б фестивалі українського кіно були ще раніше, якби вони розвивалися з початку років незалежності України, то наші люди були б міцніші у своїй свідомості, щоб протистояти російським наративам", – вважає Олександр Ткачук.

У день відкриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю глядачі побачили один з наймасштабніших та найдорожчих українських фільмів – "Довбуш" режисера Олеся Саніна.



"Ми щасливі, що довга дорога нашого фільму для глядача – починається у Чернівцях на Одеському кінофестивалі. П’ять років тому 19 серпня був перший знімальний день цього фільму. Вдячний усій знімальній групі, всім глядачам, що прийшли подивитися фільм, який починався з моєї персональної розвідки – про героїв і славу. Ми не сподівалися, що ця історія стане сьогодні настільки актуальною…" – розповів головний режисер Олесь Санін.





Фільм "Довбуш" був заявлений на 10-му конкурсному відборі Держкіно 2017 року. Знімали його в найбільш мальовничих місцях Карпат – в Буковці та на Синевірі, на Чорногорі та на Стігу, на Писаному камені та в багряному лісі. Взагалі для зйомок фільму обрані унікальні природні локації, а також реальні місця перебування історичного героя Олекси Довбуша.

Прем’єра "Довбуша" у кінотеатрах відбудеться 24 серпня.





Заслужений артист України Олексій Гнатковський. У фільмі "Довбуш" - Іван Довбуш, брат Олекси

Де придбати квитки на фільми у Чернівцях:


Квитки на фільми доступні онлайн, а також у касі Культурно-мистецького центра ім. І. Миколайчука зі знижкою 10% за умови оплати картою MasterCard.

Квитки за посиланням. Їхня вартість варіюється від 50 до 100 гривень.

Нагадаємо, основна програма 14-го Одеського кінофестивалю представляється у Чернівцях.

Ознайомитися з повним розкладом показів можна тут.

















Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
20-08-2023, 09:11
Коментарів 2 Переглядів 6 414

Теги -
Hаписав: Де Продан, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 серпня 2023 09:50
В новині:
Мій знайомий, який зараз на фронті, вчора був у захваті від даного кінофестивалю! Висловлював величезну вдячність "воїнам кінофронту" та подякував за надважливий внесок в нашу безпеку! Тепер, сидячи в окопі перед ворогом, можна закидати їх флешками з цими фільмами та фотками на червоній доріжці з цього фестивалю..

Hаписав: 56, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 серпня 2023 10:19
В новині:
{text}
Цитата: Де Продан
Мій знайомий, який зараз на фронті, вчора був у захваті від даного кінофестивалю! Висловлював величезну вдячність "воїнам кінофронту" та подякував за надважливий внесок в нашу безпеку! Тепер, сидячи в окопі перед ворогом, можна закидати їх флешками з цими фільмами та фотками на червоній доріжці з цього фестивалю..

Як же я люблю сарказм. Це ознака інтелекту.
Пісі
На який хрін нам здався цей фестиваль зараз?? А, хоча зачикайте. Всі гроші підуть на зсу. Правда? Ну правда же??

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.