RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях із 143 захисних споруд у задовільному стані перебуває менше половини. У них може укритися до 50 тисяч осіб (нагадаємо, населення міста – понад 260 тисяч). Тож чернівчанам радять навести лад у своїх підвалах, щоб у разі небезпеки було куди заховатися. Комунальники взялися ремонтувати міські бомбосховища. Зараз у деяких із них проводяться малярні роботи, відновлюють вентиляцію, електричні та каналізаційні мережі.

– Потрібно наводити порядок, адже роками укриття були у занедбаному стані. Нинішні обставини змушують взятися за очищення таких бомбосховищ, – зазначив голова Першотравневої районної ради Тарас Бабух, який організував для журналістів рейд по захисних спорудах. – У нас є чотири ЖРЕПИ, які відповідають за стан захисних споруд. Найбільше сховищ знаходиться на території ЖРЕПу № 9 у центральній частині міста. Ми виділили з районного бюджету 43 тисячі гривень на ремонт п’яти захисних споруд. За ці кошти очистять приміщення від сміття, поштукатурять, побілять та пофарбують, відремонтують вентиляцію, електрику, каналізацію, налагодять водопостачання. Щоб відремонтувати інші захисні споруди, потрібно ще 160 тисяч гривень. За кошти міського бюджету придбають лавки.

– У нашому районі є 70 захисних споруд: 40 сховищ і 30 протирадіаційних, – повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Першотравневої райради, полковник у відставці Володимир Затурський, – У них може укритися до 16 тисяч осіб, хоча в районі проживає 80 тисяч. Будемо проводити роботи по пристосуванню підвальних приміщень під найпростіші укриття длязахисту населення міста. Тоді кількість людей, які зможуть заховатися, збільшиться до 60 тисяч. Через комунальні підприємства проведемо інвентаризацію підвалів, встановимо двері, повісимо при вході відповідні таблички. Сховище, яке знаходиться на території обласної державної телерадіокомпанії "Буковина", можна назвати зразковим. Тут може укритися 40-50 осіб. При вході висить табличка з номерами телефонів. Дворівневе сховище захищають двоє герметичних дверей, працює вентиляція. Тут є аварійний вихід, фільтровентиляційна камера, дві вбиральні – чоловіча та жіноча, умивальники, запас води на добу, протигази, необхідні медикаменти. На стіні висить телефон, який знаходиться у робочому стані.

У сховищі, що на вулиці О. Кобилянської, 38, працівники ЖРЕПу № 9 штукатурять стіни, фарбують вхідні двері. А працівники водоканалу міняють труби у дворі. В приміщенні потрібно встановити раковину в туалеті, відновити вентиляцію. Приводять до ладу і сховище на вулиці Герцена, 17, де може укритися 360 осіб. На всіх вистачить протигазів, які зберігаються в ящиках. На ремонт приміщення виділили понад вісім тисяч гривень.

В одній з кімнат працівники КЖРЕПу № 11 білять стіни. Хоча зробити треба дуже багато. У приміщенні несправна вентиляційна система, заржавіла фільтроустановка, немає умивальників та води.

Наводять порядок і в підвальному приміщенні, яке знаходиться під школою № 28 у мікрорайоні Гравітон. Учні та вчителі виносять сміття та заржавілі труби, вантажать їх на трактор, який надало підприємство "Житлосервіс".

"Оскільки поблизу немає захисних споруд, то ми вирішили підготувати для укриття наш підвал. На випадок незвичайної ситуації у ньому може заховатися до тисячі осіб", – розповів директор школи № 28 Олексій Килинич.
У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)

У Чернівцях ремонтують бомбосховища (ФОТО)
Редактор: Igor
16-02-2015, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 3 879

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.