RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Голова облорганізації «Батьківщини» Іван Мунтян не претендує на посаду голови облради

"Не претендую на посади ні голови облради, ні його заступника", - йдеться у поширеній прес-службою заяві І.Мунтяна. Окрім цього, він визнає помилку, допущену при проведенні "люстрації голови обласної ради М.Гайнічеру".

"Так, через помилку нашої прес-служби, яка водночас виконує й роботу з інформування громади про діяльність Народної ради Буковини, скликання віче відбулося начебто від Народної ради. Я визнаю цю помилку і заявляю: люстрацію голови облради, багаторічного "регіонала" М.Гайничеру здійснили за підтримки громади партійці "Батьківщини"... "Батьківщинівці" увійшли до кабінету голови облради тоді, коли там уже була група невідомих нам людей у камуфляжах, і саме ці люди, які заявили, що ведуть переговори з п. Гайничеру "про позбавлення Януковича громадянства України" (???) і вимагають звільнення п. Гайничеру з посади, почали чинити неподобства у кабінеті. У них справді була заява з такими вимогами, я маю її копію. Але кого представляли ці люди? Хто їх уповноважував? Від чийого імені діяли? Я закликаю всіх гуртуватися і діяти спільно, а не кожен сам собі по закутках. На відміну від них, я дію публічно і всі мої рішення підкріплені волею громади, а чиї інтереси представляють ті, що скакали по столах, залишається відкритим питанням.

Подаємо заяву І.Мунтяна повністю.


Заява голови обласної організації партії ВО "Батьківщина" Івана Мунтяна
щодо дотримання етичності в міжпартійній боротьбі в складний перехідний період в державі і краї


Завершився перший повоєнний тиждень в Україні, але, на жаль, не завершилася війна. Збройне протистояння перекинулося з Києва на Крим, а в інших регіонах боротьба перейшла з майданів в інформаційну площину. Особливо небезпечно і прикро, що інформаційні війни розгораються між учорашніми соратниками, і тим більше в час, коли головний ворог не лише не подоланий, а й починає швидко оговтуватися і піднімати голову.

Саме в такий складний час потрібно не полишати справу на півдорозі. Доводити її до цілковитої перемоги. Добитися того, за що три місяці за будь-якої погоди цілодобово стояли люди на майданах країни, терпіли знущання, втрачали руки, очі, ноги, рідних, близьких, життя.

Саме люстрація є зараз головною вимогою громади, і саме спрямовані на люстрацію чиновників дії партії ВО "Батьківщина" і мої особисті викликають найбільший спротив і цих чиновників, і всіх, хто з ними досі пов’язаний.
Цей тиждень був показовим щодо люстрації на Буковині. Відбуваються позачергові сесії районних рад, змінюються голови, йдуть у відставку одіозні чиновники. Але не всі. Є такі, що сподіваються пересидіти шумок, "обернути шапку" і вдати, що нічого не було. Такого не можна допустити. І люди цього не допустять! Вони самі звертаються до нас – депутатів, партійців – з постійною вимогою: скликати мітинги, віче і привселюдно інформувати про стрімкий розвиток подій і узгоджувати з ними свої дії. Обласна організація партії ВО "Батьківщина" взяла на себе це зобов'язання перед людьми і надалі радитиметься з людьми стосовно подальших дій на загальних народних зборах.

Саме тому в четвер у Чернівцях було скликане віче - з метою вимагати звільнення усіх представників колишньої влади, в тому числі представників Партії регіонів, які лише зараз, після відставки Януковича почали покидати лави партії. Віче скликала партія "Батьківщина", але до нього приєдналися не лише наші партійці. Багатолюдне віче підтримало люстрацію і вимоги звільнення усіх чиновників-регіоналів. Так, через помилку нашої прес-служби, яка водночас виконує й роботу з інформування громади про діяльність Народної ради Буковини, скликання віче відбулося начебто від Народної ради. Я визнаю цю помилку і заявляю: люстрацію голови облради, багаторічного "регіонала" М.Гайничеру здійснили за підтримки громади партійці "Батьківщини". Упевнений, що Народна рада, йдучи назустріч очікуванням громади, підтримує люстрацію – хоча четвергові події, можливо, вважає й дещо непідготовленими або передчасними.

З повною відповідальністю заявляю: жоден активіст від "Батьківщини" під час написання паном Гайничеру заяви на звільнення не поводився негідно. Жоден! Приховування облич, ходіння ногами по столах у кабінетах, розбивання портретів – це не наші методи. Ми діємо згідно з законами – державними і людськими. Ми можемо ставитися до ворогів з презирством, але ніколи не будемо принижувати їхню людську гідність. Заявляю, що "батьківщинівці" увійшли до кабінету голови облради тоді, коли там уже була група невідомих нам людей у камуфляжах, і саме ці люди, які заявили, що ведуть переговори з п. Гайничеру "про позбавлення Януковича громадянства України" (???) і вимагають звільнення п. Гайничеру з посади, почали чинити неподобства у кабінеті. У них справді була заява з такими вимогами, я маю її копію. Але кого представляли ці люди? Хто їх уповноважував? Від чийого імені діяли? Я закликаю всіх гуртуватися і діяти спільно, а не кожен сам собі по закутках. На відміну від них, я дію публічно і всі мої рішення підкріплені волею громади, а чиї інтереси представляють ті, що скакали по столах, залишається відкритим питанням.
Я знаю, що суспільство радикалізувалося, що революцію не вдасться зробити "в білих рукавичках". Саме те, що кожен з нас, хто був під кулями на Майдані, на Грушевського, на Інститутській, або в кого були там рідні і друзі, або навіть хто бачив це лише по телевізору – кожен з нас готовий бути жорстким і діяти радикально. Кожен з нас за емоційним станом зараз почувається "Правим сектором" - саме це мав я на увазі, коли в запалі казав "Правий сектор" - це я!", і саме це, вихоплене з контексту, розтиражували недоброзичливці і підлили масла у вогонь певних ідеологічних та особистісних розбіжностей між різними партійними і громадськими об’єднаннями.

Не встигли з’ясувати з цим (а уже порозумілися) – нові чутки. Начебто у Глибоцькому районі я хочу "поставити головою районної ради свого племінника" і начебто саме для цього приїхали під райраду "люди в масках". Заявляю чітко і відповідально: обидва твердження неправдиві. Серед депутатів Глибоцької районної ради не лише немає моїх племінників – там узагалі немає жодного депутата від "Батьківщини", оскільки ті, хто пройшли 2010 року від нашої партії, пізніше стали "тушками".

Лиш завершилася сесія Глибоцької райради – почали ширитися чутки про Сторожинеччину. Начебто "люди в масках від Мунтяна" приїхали на тамтешню сесію! Також категорично заявляю: жодної людини в масці від "Батьківщини" на сесії Сторожинецької районної ради не було. Більше того, і потреби ходити в масках у нас немає. І ми після завершення бойових дій у столиці вимагали від інших побратимів відкрити обличчя і не давати підстав під виглядом Правого сектора чи Самооборони творити безчинства і компрометувати ці достойні громадські об’єднання.
Найсвіжіша чутка, яку не соромляться говорити на камери – що начебто "депутат Мунтян приїжджав на кордон брати владу". Хочу заявити: я законослухняний громадянин, і ніколи не переступаю і не переступатиму через закон. Тому ні на якому кордоні "брати владу" не міг апріорі. На інші, дрібніші брехливі чутки, додам: я ніколи не вживаю алкоголю. Взагалі.

Я розумію, що наполегливість і непоступливість "батьківщинівців" викликає шалений спротив тих, кому ми "наступаємо на хвіст". Усвідомлюю, що вороги будуть протистояти не лише відкрито, а й – більшою мірою приховано і підступно. Знаю, що противники "Батьківщини" дуже досвідчені в інтригах і політичних іграх. Переконуюся, що "політика – це бруд". Але!
Я закликаю побратимів з різних політичних сил і громадських об’єднань – бути витриманими і вести міжпартійну боротьбу з дотриманням етики – хоча б до того часу, поки ми здолаємо головного ворога – злочинний режим, який нікуди не зник, а просто затаївся. Закликаю бути мудрими і відрізняти факти від чуток, а логічний перебіг подій – від підтасовки. Закликаю говорити насамперед між собою, а не через сторінки газет, зміцнювати нову владу людей, а не підривати її авторитет особистими амбіціями. Прошу експертів, політологів, громадян керуватися в аналізі ситуації здоровим глуздом і підходити до нього з холодною головою.

Я маю приклад партійного лідера – Юлії Тимошенко. Колись у важкі роки економічної кризи, працюючи на посаді прем’єр-міністра України, втілюючи непопулярні рішення і рятуючи країну від падіння, вона заявляла громадянам якнайрізноманітніших політичних уподобань: "Я служитиму вам – хочете ви цього чи ні". Мої сьогоднішні дії спрямовую на цілковите подолання метастазів вчорашньої влади, які вона поширила у всі галузі життєдіяльності краю. Це не завжди м’яко, часто – це болісно і не дуже гарно. Тому завчасно прошу вибачення у тих, кого, можливо, незаслужено образив у цій боротьбі.

Уже не вперше заявляю, що не претендую на посади ні голови облради, ні його заступника. І щоразу, коли я це підтверджую своїми діями, всі швидко забувають про чутки, які розпускали. Тож заявляю про це ще раз. Але нагадую, що твердості і напрямку цієї боротьби змінювати не маю права. Перед обличчям тих, з ким був на Майдані понад десяток разів за ці три місяці
1-03-2014, 12:28
Коментарів 0 Переглядів 1 570

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.