RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї

На буковинському ярмарку найбільше розкуповували яйця та фіточаї


Харчову продукцію, виготовлену в Чернівецькій області представили на фестивалі-ярмарку “Кіцманська осінь-2012”.

-Наші агроформування від початку року отримали 35 мільйонів чистого прибутку. Шістдесят відсотків виробленого молока в області припадає на наш район. Посаджено 170 гектарів нових садів, вироблено понад шість тисяч тонн м'яса. Дві тисячі тонн виловленої риби є на рахунку нашого рибокомбінату. У Валяві побудовано сучасний доїльний зал на тисячу корів. Це далеко не повний перелік здобутків аграрії району, - сказав Олег Унгурян, голова РДА на ярмарку.

Кожна сільрада представляла свій населений пункт випічкою, наїдками, вишивкою. Особливим розмаїттям відзначилися Мамаївці, Брусниця, Стрілецький Кут, Неполоківці. Лашківка та Шишківці подали навіть історичні довідки під назвами “Моє село, як писанка на долоні” та “Село моє - моя колиска”.

Дійство відбувалося у Реваківцях на території кінно-спортивного клубу “Троя”. Ковалі з колективу “Кришталева купель” демонстрували відвідувачам ярмарку свої вироби.

Та найбільше покупці брали свіжі яйця і рибу. Свою продукцію добре представив і Неполоківецький комбінат хлібопродуктів - головний виробник борошна на Буковині.

Підприємець з Суховерхова Корнелій Ватаманюк на десяти гектарах водного дзеркала вирощує декілька видів риби, яку й
пропонував покупцям.

-  Прийшов подивитися, які свині та сортову картоплю пропонують, - розповів один зі знайомих фермерів, - Нині краще займатися вирощуванням свиноматок, бо, кажуть, до кінця року свинина зросте в ціні щонайменше на 25 відсотків. А картоплю вирощую таку, яка адаптована до наших умов.

Гарну бульбу представив і інститут агровиробництва, причому, за доступною ціною.
Щоправда, невеликим був вибір фруктів, можливо, саме тому відчувався їх дефіцит.

На ярмарок приїхали і товаровиробники з інших районів. Підприємець з Путили Ярослав Євенчук привіз консервовані й сушені гриби, пригощав відвідувачів гарячою кулешею та гуслянкою.

Також на фестивалі було багато меду.

-  Маємо не тільки мед, а й пилок, пергу, прополіс, забрус, маточне молоко й підмор, - розповідає пасічниця з Садгори Людмила Онуфрійчук. - Ця продукція має чималий попит, бо вона натуральна. Без різних добавок.
Брали покупці й фіточаї з дикоростучих трав, які виготовляє кооператив “Чиста флора”.
Бринзу, вурду, сир та інші молочні вироби пропонувала фермер зі Снячева Орися Боднарюк.

Вишиті рушники, накидки, сорочки великого асортименту були у майстрині зі Снятина Марії Пантелюк. А ще кожен міг відвідати конюшні “Трої”, покататися на верхових конях, подивитися на страусів.

-  Приємно відчувати, що селяни, незважаючи на безгрошів’я, продовжують працювати, причому, є гарні результати, - вважає Микола Чередарик, керівник агроформування з Оршівців. – Якби була належна підтримка з боку держави, то вони були б ще відчутнішими.

Чимало аграрників, які побували на ярмарку, висловлювали здивувавння з приводу того, чого в одному з найсильніших сільськогосподарських районів краю досі немає переробних підприємств, нехай навіть невеликих.

У ярмарку взяло участь майже 400 підприємців та фермерів, - каже Юрій Косар, перший заступник голови РДА. - Якщо раніше до цього заходу долучалися здебільшого голови сільрад, то цього разу були й всі керівники агроформувань району.
(Василь Гринюк)
 
Редактор: misha
22-10-2012, 20:27
Коментарів 0 Переглядів 4 699

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.