RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нардеп Романюк закликав зменшити тарифи на світло для чернівчан

Народний депутат від Партії регіонів чернівчанин Микола Романюк закликав знизити для чернівчан тарифи на електроенергію. Про це він сказав у своєму виступі у Верховній Раді минулого тижня.

"Шановний головуючий, шановні колеги, шановні виборці!

Микола Романюк – Партія регіонів, Чернівці.

Сьогодні увага Президента, Уряду, депутатського корпусу Верховної Ради прикута до ситуації в ЖКГ. Усі ми виступаємо за те, щоб житлово-комунальні послуги були доступні для громадян і однаковими по всій Україні. Однак наразі, як на державному, так і на місцевому рівні, діє ще чимало нормативних актів, які ставлять споживачів цих послуг у нерівні умови. Зокрема, дискримінацію щодо себе вже півроку змушені терпіти мешканці Чернівців.

Це єдиний обласний центр, де вже понад 10 років немає централізованого гарячого водопостачання і понад 60% населення користується електробойлерами для підігріву води. Водночас ця обставина не врахована постановою НКРЕ, якою з 1 лютого 2011 року запроваджено в дію нові диференційовані тарифи на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам. Зокрема, чернівчани, через незалежні від них обставини, змушені споживати електроенергії понад визначений пільговий ліміт у 150 кВт год. на місяць. Таким чином вони сплачують за більшим тарифом, ніж громадяни, які використовують електроплити та електроопалювальні установки, пільговий ліміт для яких становить 250 кВт год. І це тоді, коли державі вигідно, аби населення зменшило споживання теплоносія, виробленого за рахунок природного газу, а збільшувало споживання альтернативних джерел енергії.

Експеримент у Чернівцях, де відмовилися від централізованого гарячого водопостачання і значно скоротили споживання газу комунальною теплоенергетикою, міг би зацікавити уряд, профільне міністерство і стати пілотним для усієї України. Натомість замість підтримки у цій ситуації мешканці міста опинилися в дискримінаційних умовах.

Із запровадженням згаданої постанови НКРЕ в нерівних умовах опинилися також мешканці будинків, де створені ОСББ, ЖБК та ЖБТ і які повинні сплачувати за електроенергію на рівні юридичних осіб, тобто на 26% більше, ніж мешканці, які проживають у будинках приватної та комунальної власності. Такий подвійний підхід до встановлення цін на електроенергію для населення дискримінує різні категорії громадян та ставить під загрозу реалізацію державної програми розвитку житло-комунального господарства, якою передбачено до 2014 року перевести 70% багатоквартирного житлового фонду в обслуговування ОСББ. Нерівні умови в оплаті електроенергії спонукають мешканців відмовлятися від створення нових ОСББ, а окремі ОСББ вже зараз розглядають можливість припинення своєї діяльності.
Вирішення проблеми за рахунок переведення членів ОСББ, ЖБК на індивідуальні угоди з енергопостачальниками вимагають повної модернізації систем електропостачання, на що ОСББ не завжди мають кошти. Тобто такий шлях є можливим, але він має бути поступовим і отримати певну мотивацію з боку держави.

Тому звертаюся до Прем’єр-міністра та Уряду з пропозицією ретельніше проаналізувати ситуацію із запровадженням диференційованих тарифів на електроенергію та з огляду на чисельні звернення ОСББ, ЖБК, ЖБТ та мешканців посприяти у прийнятті НКРЕ рішень, якими:

- встановити тариф на електроенергію для населення, яке проживає в будинках, що обслуговуються ОСББ, ЖБК та ЖБТ на рівні населення, яке проживає в будинках приватної та комунальної власності;

- прирівняти тариф та ліміти споживання електроенергії для населення міст без централізованого гарячого водопостачання, яке використовує бойлери для нагрівання води, до категорії населення, яке проживає в будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами та /або електроопалювальними установками".
Редактор: Igor
12-09-2011, 15:25
Коментарів 0 Переглядів 2 508

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.